Hemlagat eller köpt?


Bild och text lånad hos Matduell – Peter vs Findus

Jag har alltmer övergått till att laga min mat själv. Har fuskat mig igenom livet med halvfärdigt, helfärdigt, light, lätta, margarin och en massa annat skräp.

Hittade till sidan Matduell – Peter vs Findus och tar mig frihet att kopiera in recept och bild på en soppa som jag tänker bjuda vinlottorna på när de kommer till mig på torsdag.

Peter: Broccoli- och purjo-soppa

3 liter/9 portioner
Ekologisk broccoli
Ekologisk purjolök
2 msk kycklingfond
vatten
rapsolja
salt och peppar
nybakat bröd
Tid och pengar: 30 min/9 = 3 min. 30 kr/9 = 3 kr

Findus: Grönsakssoppa 490g

Vatten, morötter, vitkål, palsternacka, ärter, purjolök, salt, aromämnen, jästextrakt, kryddextrakt (bl.a. vitlök), grönsaksextrakt (morot, persilja, lök), vegetabilisk olja, färgämne (sockerkulör) och kryddpeppar. 53% grönsaker. Salthalt: 1.5%.
Tid och pengar: 5 min 20 kr

Peter vinner

Ja, vad väljer du?

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

4 comments
  1. Jaaa du det är skrämmande mycket konstigt i hel o halvfabrikat…här har du en som gillar slow food..jag lagar nästan allt själv ovh har alltid gjort…för det roar mig liksom..det är väldigt bra att belysa och lyfta fram detta..hemska innehållsdekl…finns att läsa..

    Bra jobbat..

  2. Hej Anmaja. Ja det valet är lätt. Soppa är gott särskilt så här vintertid närman kanske är lite småfrusen efter en promenad.Äter mycket soppa om just den kallare årstiden Sommaren blir det i så fall fruktsoppor gärna hemgjorda eller krämer också hemgjorda Solen lyser på oss i dag här hoppas detsamma hos dig,

  3. Hemlagad soppa är så mycket godare. Hade också en period tidigare i livet, när jag tyckte att pulversoppa var ett bra alternativ, när jag inte orkade laga nåt själv. Men det är länge sen, nu skulle en sån påse aldrig hitta över min tröskel 😉

  4. Jag väljer Peter så klart, men skippar brödet eftersom jag äter LCHF. Jag lagar maten själv från råvaror och köper så mycket ekologiskt jag bara kan. Ha en bra dag!
    Anette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.