Redan som barn

Redan som barn var jag nog ett litet teknikfreak. Jag skaffade mig tidigt en liten kristallmottagare som såg ut som en sputnik i rött och vitt. Jag var 9-10 år och minns att jag låg och lyssnade ibland på kvällarna och då klämde jag fast klämman i elementet och satte in proppen i ena örat och sen om jag hade tur fick jag in den starkaste kanalen som fanns närheten. Ja det fanns ju inte så många att välja på på den tiden Ibland fick jag dra upp antennen för att kunna höra.

Jag har länge letat efter en bild på den och nu har jag äntligen hittat två bilder som jag satt ihop. På den större bilden var det en annan sorts mottagare, men sladdarna stämde och på den mindre bilden var det inga sladdar med, så jag har satt ihop bilderna för att visa exakt hur min kära lilla leksak såg ut.


En liknande o så hade min ett fodral i grå plast!

Några år senare, när jag fyllde 13 (tror jag, möljigtvis kanske något år senare) så fick jag en liten transistorradio som jag var överlycklig över! Jag kan känna fortfarande hur GLAD jag blev när mamma hade köpt den till mig.

Ja sen har det rullat på med olika tekniska ljudgrejer och annat som lyder under teknik i hemmet. Det jag ser fram mot nu att införskaffa är en digital systemkamera och en läsplatta

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

4 comments
  1. Lycka till i din fortsatta karriär inom tekniken. Nu är den ju digital, men inte mindre spännande för det.
    Kram

  2. Så teknisk du e!

    Själv föredrar jag brev, papper å frimärken. Och min filmsamling med Dallas och Dynastin!

  3. Vilken söt liten Sputnik! Läsplatta vill jag också skaffa, men jag avvaktar nog ett tag tills man kommit mer överens om vad som ska vara standard, och priserna sjunkit lite.

  4. Hej, jag hade en sådan också, satt i skolan vid ett fönster, där var ett element som jag kopplade in på,
    Lyssnade på radion på lektionerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.