Ålder

är det länge sen, eller? Vad är tid?


Första gången på åratal med tvååå lika örhängen, ja ni som träffat mig vet.

Idag – vad är skillnaden?
Erfarenhet, vikt, rynkor, ett helt liv – samma jag.

Innan syrran kastade puderburken i huvet på mig?


Mitt första album i linne med vackert motiv från min stad!

Jag funderar på hur tiden kan gå så fort. Jag fyller ju 60 om en vecka, det känns helt vansinnigt. Att fylla femtio var en sådan där milstolpe, men vad är sextio?

Jag minns när mamma fyllde 70, det tyckte jag var mycket. Då kände jag att nu är hon gammal. När hon var sextio-sextiofem så var hon i alla fall arbetsför, men sjuttio… Jisses, jag är där om tio år, samma tid som när jag ser tillbaka på när jag fyllde femtio och det var ju ”igår”. Eller var det inte det?

Fick hem papper från de lokala tidningarna för ett tag sen med frågor om jag vill annonsera min dag, berätta lite om mitt liv. Visst, det hade jag kunnat göra om det bara var fler som gjorde det, om det var mer vanligt. Det är mest 18-åringar och 90-åringar, typ. Häromdagen såg jag en 60-åring, men vi måste ju vara fler.

På mitt jobb, ca 117 personer, är vi två som är födda 1950. Men var finns alla andra och varför är det så jobbigt för vissa att tala om ålder? Jag är glad att jag ännu hänger med, jag talar gärna om hur gammal jag är och hoppas bli åtminstone 89.

.

(¯ `° •. ¸ ? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

2 comments
  1. Åren rullar på fort, ja lite för fort ibland. Tänker tillbaka, funderingar om hur eller varför det blev så, hade det blivit annorlunda om jag gjorde så? Sen har man blivit ännu ett år äldre på vägen 🙂
    Ha en fin fortsättning på helgen!

  2. Gulliga kort och superfint album. De sista åren innan min pensionering var jag äldst i hela skolan! (Vi var ändå 150 anställda.) Det kändes inte så. Fortfarande kan jag inte fatta att jag är……….! Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.