Följa blogg


Kunde varit min, den är ju röd o grann, men så skönt att inte…

Om ett par månader har jag bloggat i fem år. Jag var ganska tidig att börja, jag nappade på det nästan meddetsamma när jag hörde talas om detta sätt att ’skriva dagbok’ som jag tyckte det var då. Numer är det lite mer som att skriva mina tankar, funderingar och förstås även vad som hänt i min vardag och ibland fest.

Från början var jag inte riktigt på det klara med vem som ville läsa, vem jag skulle nå ut till och för vem jag skulle berätta att jag skrev. Så jag skrev mest för mig själv, lite då och då, men sen jag flyttade till wordprww-bloggen, januari 2006, har jag haft som mål att skriva varje dag.

Senare kom tanken in att jag skulle visa mina egna foton och det är också ett mål jag har – att alltid ha bilder i bloggen. Ibland blir det dock ’bara’ ett YouTubeklipp till min text.

Med tiden har jag fått följeslagare och därmed är det ju inte längre bara för mig själv jag skriver. Jag har blivit bekant med flera andra som bloggar och vi besöker varandra och kommenterar. Ibland halkar jag in på någon helt ny och känner jag för att skriva en kommentar så gör jag det och på så sätt har ’jag spridit mig’ till andra, som kanske i sin tur kommer till mig.

Det går också att anmäla sig på olika sajter för att få sin blogg presenterad. Jag har just anmält min blogg här och hoppas få ännu fler följare.

Jag har i dagsläget uppåt 80-90 läsare per dygn, ibland mer, ibland mindre och det är ju fantastiskt att så många vill läsa det jag plitar ner. Naturligtvis kommenterar ju inte alla och alla har inte egna bloggar, men enligt räknaren har mer än 7800 unika personer varit inne och läst sen jag satte in räknaren den 31 aug 2006.

Och vad är det som gör en blogg till en bra blogg? Ja det är förstås olika för oss alla och går inte att svara på. Och det är hisnande att tänka att mina ord och tankar, för att inte glömma mina bilder, ligger där ute i cyberrymden och skvalpar.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

9 comments
 1. Heeeeeeeeeeej AnMaJa
  Ja det var ett tag sedan jag tittade men vi ses ju IRL och avhandlar det vi behöver. Men har ju slarvat med att korrekturläsa. Ska ta tag i det igen men jag utgår från att du skriver felfritt …fniss
  Å vad det är härligt med alla snö. Precis som när man var barn, dvs mycket SNÖ och en vinter var en vinter och inte halvgrön årstid. Vi har ju faktiskt 4 underbara årstider att njuta av.
  Tänk vad vi har att se fram emot, våren och sommaren. Betänk att om 4 månader njuter vi av försommar utan att behöva tänka på vinterkläder som ska värma och snö som ska skottas………mmmmm så skönt
  Nu är det snart dags att till bädden gå, kram, natti och hej då fr emM

 2. Hejsan Anmaja,
  vad trevligt att du vill vara med, din blogg kommer att presenteras så snart jag hinner. Roligt att få med en erfaren bloggerska:=)))
  Du är även välkommen till min andra blogg – Qoola Qvinnor, där passar du perfekt!
  mvh
  Siv

 3. Haha.. den cykeln ligger mer pyrt till än min.. Kalasfint foto!
  Kram

 4. Cykeln – OMG! 😀
  Jag tänkte redan första gången jag hörde talas om begreppet ”blogg” att det skulle passa mig, men kände mig inte riktigt redo. Tiden gick utan att jag gjorde nåt. Sen satt jag i över ett år och bara läste massor av olika bloggar för att liksom komma in i världen och lära mig hur det funkar. I höstas kände jag till slut att det var dags att ”öppna eget”, och det har jag inte ångrat en sekund! Älskar att man möter så mycket människor och får erfarenheter och inblickar från liv som man annars aldrig skulle kommit i kontakt med. Det känns som att Sverige blivit mycket mindre sen jag började blogga! Och så kan man ju låtsas att man själv är lite viktig, när man dokumenterar trivialiteter ur vardagen. 😉

 5. Hej Anmaja- Ja du det ser bra kallt ut det där så ser mitt hus ut nästan runt hängrännorna blir galen snart det smälter ju underifrån av värmen. Tur det inte var din cykel. Den får vi tro står inne i goa värmen omstoppad med en filt kanske :)Ja det går fort åren med bloggen
  Jag började i maj 2006 och det har varigt över 150 000 som tittat in sedan början.En period låg dagsiffrorna på mellan 350-450 om dagen.Men nu är det mindre man påste vara så aktiv och rusa runt till alla då och man hinner inte det skall ju vara roligt med Har lärt mig att pausa och lediga helger det är lagom. Då sjunker antalet direkt men det är inte därför jag bloggar längre tycker det är kul att klottra lite och så har släkten koll på vad man har för sig liksom.Men alla har vi olika idéer! Hoppas det har blivit varar nu då bort hos dig hade minus 25.3 i morse brr…

 6. 🙂 Den cykeln är något framtung kan man säja
  Ja, åren går fort när man bloggar också. Min blogg är ju ”ny” nu, känns lite som att man har börjat på nytt. Tänker också på det som du skriver, att ens ord och bilder finns där ute i cyberspace, för alla, i den djungel som Internet ju är. Mitt däri finns jag med 🙂
  Ha nu en fin ny vecka!

 7. cykeln får nog vänta lite till innan den går att använda.
  Tipset till att få fler läsare det verkar inte dumt.
  Jag ska nog göra som du.
  Kram Ingrid

 8. Tack för tipset! Jag ska också gå dit och få min blogg presenterad 🙂
  Dig har jag följt sedan vi ”möttes” på KA.

  Ha en bra kväll!
  Kram

 9. jag väntade ganska länge med att börja blogga själv (augusti ’06), det kändes så främmande att lägga ut sina tankar publikt på nätet. fast med tanke på att jag skrev dagbok på lunarstorm i många år så vet jag inte varför jag tvekade egentligen? det var ju samma sak!

  det där med ”en bra blogg” håller på att bli en evig fråga i bloggvärlden. det finns lika många svar som det finns läsare. och det bästa är att ingen bestämmer över nån annans åsikt, eller ens sin egen: det jag gillar idag kanske jag tröttnar på imorron?

  Gröna Anna skrev att Sverige blivit mindre sen hon började blogga. jag håller verkligen med, men skulle vilja utöka geografin till ”världen”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.