OS-mössan

I år är faktiskt OS-mössorna riktigt käcka va? Och i Norrland är den visst så populär att virka att det är slut på garnet i alla affärer. Vore det inte så snöigt skulle jag hojat in till stadens enda garnaffär och inhandlat garn och satt mig att virka en jag också. Fast jag vet inte om färgerna passar min vinterjacka så bra? Röd med svarta detaljer. äh, varför vara så perfekt, det blir nog bra med sverigefärgerna!

OS-mössan 2010

Material: Virknål 8 – Garn Eskimå: gul 24, blå 12, vit 01, svart 02.

V1: Lägg upp 4 lm – ta ihop till en ring, virka 8 fm runt ringen.

V2: 2 fm i varje fm = 16 maskor.

V3: 1 fm, 2 fm i nästa fm, 1 fm – upprepas = 24 m

V4: 2 fm, 2 fm i nästa fm, 2 fm – upprepas = 32 m

V5: 3 fm, 2 fm i nästa fm, 3 fm – upprepas = 40 m

V6: 4 fm, 2 fm i nästa fm, 4 fm – upprepas = 48 m

V7: 5 fm, 2 fm i nästa fm, 5 fm – upprepas = 56 m

V8: Virka 56 fm

V9: 6 fm, 2 fm i nästa fm, 6 fm…= 64 maskor

V10: Virka 64 fm på detta sätt och följ ränderna nedan. Vid detta varv är du vid nr 10 på bilden.

Ränder:

5 varv gult

3 varv vitt

1 varv svart

4 varv blått

4 varv gult

1 varv svart

1 varv vitt

5 varv blått

Anmaja

3 comments
  1. Rena grekiskan för mig! Men grannflickan kan virka och ska lära mig! Men jag byter nog ut färgerna till röda!
    Hulda

  2. Roligt att få mönstret! Fast jag tycker tyvärr att den är hiskeligt ful. 😉 Har aldrig kunnat med färgkombinationen gult och blått, jag tycker det skär sig?

  3. Måste kommentera mössan.
    Kunde inte låta bli att le när jag såg den. Har haft exakt samma modell i min ungdom som jag virkade själv, fast den var mossgrön och beige + en tofs. Även stuket med inviket där bak var lika som på 60-talet. Finns det fler som känner igen sig ?? Är så patriotisk och gillar gult och blått men inte personligen. Ett landslag ska vara klätt i blågult tycker jag.
    Hej fr emM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.