Cyklar i snön

Jag är inte trött på snön, jag längtar och tjatar inte som så många andra till och om våren – den kommer ju ändå när tiden är mogen. Men jag är så dj*drans trött på att kommunen inte kan skrapa rent på cykelbanor, trottoarer och på de ställen jag inte kan ta mig fram! Jag fattar inte hur de prioriterar? Jag såg några gubbar stå och skotta i några vallar och jag begriper då inte varför de gjorde det, när det inte var några som helst problem just där.

För mig och alla som inte har bil är det oftast apostlahästarna eller cykel som gäller. Då undantar jag rullstol, rullator och andra handikapphjälpmedel – för de måste ha ett rent h*lv*te att försöka ta sig nån stans. Nej, jag pratar från min egen erfarenhet och det går att säga med en mening. Två steg fram ett bak, med risk att halka, ramla i backen och slå sig halvt fördärvad.

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

.

3 comments
  1. Min cykel får stå i garaget lite till för jag vill inte ut och cykla i denna sliriga snö modd …. livsfarligt. Gå är inte lätt det heller inte många trottoarer som är skottade.
    Kram Ingrid

  2. Här är det livsfarligt när de skottat trottoarerna! Lite snö som hårdpackats av vandrande fötter är bara skönt att gå på, men sen skottas gatorna med traktorer med skopa, och undersidan av skopan gör snön stenhård och totalt glashal. Men fortfarande lömskt vit (inte isig) så man ser inte var det är halt. Och så tycker man först ”åh vad bra att de har skottat” och två minuter senare ”men helvete det här går ju inte gå på!”

  3. Gröna Anna, jag förstår precis hur du menar och jag föredrar också att gå i lite hårdpackad snö. Men nu är den hårdpackade snön bara löst moddig och om den skrapas bort borde asfalten komma fram. 😉
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.