Semlor!

årets semlor som jobbet bjöd på – jag tog flera stycken!

Men bara på kort – med kameran – förstås!

Jag åt min sista semla i mitten på januari för två år sen och jag verkligen älskade semlor med varm mjölk, socker och kanel under alla år tidigare. Så skönt att jag inte längre känner suget. Det är lätt att avstå när jag övergått till lägre kolhydratintag och ökat upp fettet.

Jag hann inte baka egna semlor idag, men jag har tänkt testa göra efter detta recept som jag plockat från olika sidor på nätet. Kanske får jag pröva mig fram lite.

*Oopsiselmor*

* 3 äggvitor vispas hårt.
* 3 gulor och 100 gr Philadelphiaost vispas med 1,5 gr kardemumma, gärna nymald och eventuellt lite nötmjöl, pofiber eller liknande.
* Vänd försiktigt ner vitorna i det gula.
* Klicka ut i sex stora muffinsformar.
* Grädda ca 30 min i 150 grader och låt svalna.
* Mal 1-2 dl nötter och/eller mandel och blanda med lite grädde eller smör till en god och bra konsistens.
* Vispa grädde.
* Skär av ett lock på bullarna.
* Fyll med nötblandning och grädde och sätt på locket.
* Och vad ska jag ha i stället för socker på? Strö lite cocos kanske?

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ’¯)

.

.

5 comments
  1. Tack för ditt besök på min nya blogg! Jag tröttnade till sist på Passagens nonchalans mot sina bloggare.
    Idag har jag också ätit fastlagsbulle, en riktig onyttig men ack så god!!

    Kram Gunilla

  2. Nej faktsikt, inget jag blir sugen på! Gillar varken mandelmassa eller grädde. Visst är jag konstig!?
    Hulda

  3. Hej Anmaja Ja semlor det är gott men rent onyttigt. Men lite då och då kan man unna sig en tycker jag man drar ner på någon annan grej under dagen istället så gå det för samvetets skull om man nu har ett sånt,,skrattar men kul att baka semlor är det så hoppas ditt recept blir gott.

  4. Tack för ett riktigt nyttigt semmelrecept. De verkar jättegoda 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.