Ockelbo

I höstas fick jag smak för Ockelbo Guld – en underbart god ost som min lilla ICA kvartersbutik hade tagit hem. Till jul var den plötsligt slut och min värld rasade samman.

Okej där tog jag i lite mycket men jag frågade var de hade gömt den. Nej den var varken gömd eller glömd heller för den delen. Det var bara så att de inte skulle ha den mer, det var bara ett enstaka tillfälligt parti de köpt hem.

Bara och bara hit och dit. Jag hade lust att fråga om de var helt från vettet, men väluppfostrad som jag är sa jag bara att det är den godaste ost som finns och så här kan ni väl ändå inte göra?

Jo så kunde de göra och jag kände att de tittade långt efter mig. Det liksom killade hela ryggraden ner av deras blickar genom jackan. Jag var faktiskt tvungen att fråga en gång till, en annan dag, men nej det fanns inga planer på den osten och de behövde platsen till annat.

Sen har jag letat och letat, på Coop Forum, City Gross, Netto och ICA Maxi, men nej ingen Ockelbo Guld. Inte Ockelbo Röd, inte Ockelbo Blå heller.

Förra veckan hade jag slutat leta – och vad hittar jag då i min lilla kvartersbutik? Ja gissa det.

När jag tittar närmare så ser jag ett par E-nummer, men dem kanske man inte kommer ifrån? Inget bra, men okej och kanske bättre än lightvarianten som jag höll på att ta också av misstag. Men så såg jag att det stod 17 % och det vill jag inte ha efter alla fettskrämda år…

.

(¯ `° •. ¸? Anmaja ? ¸. • ° ‘¯)

.

5 comments
 1. Det där är ju bara så typiskt. Jag brukar vara expert på att fastna för ett visst märke just innan det utgår ur sortimentet. Men Ockelbo-ost har jag aldrig sett förut, ser intressant ut!

 2. Nej, tänkte jag, nu ska hon skriva om det där hysteriska bröllopet i sommar! Jag är så less. Och sur för att jag måste betala för det. Men det var ju ett mycket trevligt inlägg om ost! Det är ju så musmsigt med ost! Fast ockelbo-ost har jag aldrig hört talas om. Säkert gott!
  Hulda

 3. Ockelbo är känt för mer än blivande prinsar förstår jag. Min första brevvän var från Ockelbo, men henne har jag tappat kontakten med tyvärr.
  Tillverkningsland Åland läser jag. Långväga ost.
  Kram

 4. Åland.. och heter Ockelbo. 😀
  Låter spännande. Det är ost jag aldrig har sett..
  Njut nu!!!
  Kram

 5. noterade förundrat samma sak som Eva och Garlica; den är från Åland?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.