Lussekatt funderar

Den här vasen är hon rädd om, hon som bor här med mig. Den har funnits i hela hennes liv och jag skulle med ett enkelt grepp kunna lägga ner den. Har inte bestämt än om jag ska göra det eller inte. Ligger här och funderar lite så länge.

Här kan jag sitta nu när julgubbarna är borta. Det stod en hel rad med gubbar i gråa rockar o röda luvor här förut. Nu får jag plats. Ljusen som står i spisen är bara såna däringa elgrejer så det är inte så spännande som det ser ut. Nähädå.

Det här röret som jag tittar fram ut gillar jag att leka med. Antingen kan jag ta sats och springa det fortaste jag kan rakt igenom, det rasslar och prasslar och jämt blir den där människan sk*trädd för det låter förfärligt, ja det tycker i alla fall hon. Jag kan också ligga och bara kika i öppningen, på min godiskanin tex och här har en lite rosa karamell ramlat utanför.

äh jag går tillbaka hit och ser om jag hittar nåt kul. Ser ut som jag är närsynt, men så är det inte alls. Inga glasögon för mig nej. Jag är ju för sjutton inte fem år än. Ja det motsvarar visst 35 kattår? Såg faktiskt en omvandlingstabell om det där på Katter i Fokus;

Kattens ålder

Människans ålder

1

15

2

24

3

28

4

32

5

36

6

40

7

44

8

48

9

52

10

56

11

60

12

64

13

68

14

72

15

76

16

80

17

84

18

88

19

92

20

96

21

100

Hälsningar

(¯ `° •. ¸? Lussekatt ? ¸. • ° ‘¯)

3 comments
  1. Så stilig Lussekatt är. 🙂 Enligt den där tabellen var alltså min Vera 84 år när hon dog, det får nog räknas som en aktningsvärd ålder.

  2. Ja du lussekatt, du har enbart ljuva funderingar. Och livet verkar gott, precis som det ska vara. Har du inte funderat på extra grädde och makrill till fredagsgott? Eller något annat gott? Ha det gott, lussekatt.
    Hulda
    ps. du har nog en fin matte, tror jag…

  3. det här var intressant! betyder att min lilla Missan var nästan hundra när hon blev så sjuk att vi var tvungna att hjälpa henne somna in. och katten Whiskie som bor hos oss fyller medelålders i år igen. medan hennes kattunge Schweppes fyller sex år från femtio!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.