Korv och annat

Som jag skrev igår har jag fått pippi på blomkålsmos. Det är så gott! Ibland har jag lika delar blomkål och broccoli, det blir finare färg då. Och smakar broccoli. Förstås. Jag har ätit falukorv eller isterband till och har hittat ett isterband som har mer kött i än andra jag sett, Lönneberga heter den. Jag vill ha ett gott, hårt, skinn som blir mörkbrunt när jag stekt det. Inte sånt där tunnt som krullar ihop sej och ser ut som en kondom. Hmmm…

Jag vill ju inte klaga, men jag har haft sååå dj***vla ont i ryggen, ja i hela kroppen egentligen. Tror inte nån kan förstå att jag har såna smärtor, jag är nog rätt bra på att inte klaga och oja mig. Blir oftast sur o vresig i stället. Skärper mig förstås när jag träffar folk, är på jobbet, träffar vänner – tror jag i alla fall att jag lyckas hyfsat med. Vet dessutom att det inte hjälper att gå och klaga. Bara att bita ihop. Har vilat efter jobbet och så tog jag flexledigt i morgon. Inga utsvävningar planerade.

.

Det är inte mörkt kl 16 längre märkte jag häromdagen. Och det beror ju inte på snön för den har vi ju haft bra länge nu. Hörde just på vädernyheterna att hela januari ut ska vara vintrigt och jag hoppas verkligen att det fortsätter en månad till. Minst. är hjärtligt trött på de som pratar om vår, hoppas på vår och spyr galla på vintern och snön. åk till ett varmare ställe säger jag då. Nu är vi i Sverige och det är så här här. Punkt.

Anmaja

5 comments
 1. Blomkålsmos- nu fick jag tips om middag
  Detta är så gott.
  Härligt
  Kram Ingrid

 2. Tycker också vintern har varit bra såhär långt, snö och några minus, perfekt viterväder det ju.
  Din mat ser ju god ut trots att jag inte äter kött. Men det har jag ju gjort en gång i tiden så då hade nog det här smakat gott med kôrv 🙂
  Blomkålsmos, den ska jag nog testa nån gång.

 3. Isterband har jag inte ätit på åratal, för jag fick för mig när jag var liten att det var nåt av det vidrigaste som fanns. Då tyckte jag iofs nästan inte om nån mat alls, vet inte hur jag lyckades överleva. Jag måste göra ett försök med ”påskorkestern” nån dag framöver! 🙂
  Krya på dig med ryggen!

 4. Mmmm så gott!!
  Var försiktig där ute i hakan… ryggar är inte att leka med.
  Ha en skön fredagskväl!
  Kram

 5. Blomkålsmos är mumsfilibabba, haha. Mycket godare än potatismos tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.