Hjärtundersökning


Spår i snön…


Mer spår…

Läser en hel del andra bloggar och hittar ofta matnyttigt rent bokstavligt, men även rena fakta. Som idag:

>>>Idag har jag varit på hjärtultraljudsundersökning igen. Senast jag gjorde det var i mars -08.

Liksom förra gången hade jag nu ett normalt hjärtstatus med fina gracila kärl som hos en ungdom, trots mina 61 år. Inga tecken till förkalkningar, förträngningar eller förtjockad kärlslemhinna. Förutom hjärtat var det aortan och halsartärerna som undersöktes.

Jag har ätit LCHF i drygt 5 år.

Orsaken till att jag kollar hjärtat är att det är så många som frågar efter det. Jag rekommenderar inte regelbunden hjärtundersökning för LCHF-are som är friska. Man ska lita på sin kropp.

Däremot de som äter en sjukdomsframkallande kost med lågfett, bestående av margariner coh omega-6-oljor, och högkolhydrat, samt mycket tillsatser, borde nog kolla sitt hjärta varje år för att se när det är dags att övergår till en nyttig LCHF-kost.

Undersökningen gjordes hos hjärtspecialisten Eva Andersson, Hjärtdiagnostik i Sundsvall AB. Undersökningen kostar 2000 kr. <<<

Lägg särskilt märke till den sista meningen, jag tar den en gång till: Däremot de som äter en sjukdomsframkallande kost med lågfett, bestående av margariner coh omega-6-oljor, och högkolhydrat, samt mycket tillsatser, borde nog kolla sitt hjärta varje år för att se när det är dags att övergår till en nyttig LCHF-kost.

Nu sticker jag snart till dansen igen – var där även igår – och i morgon är det lediga dagen, onsdagen, mitt i veckan och jag kommer att jämra mig av träningsvärk och förmodligen smärtor i min skada i ryggen… Men jag behöver ha lite kul också jue.

Anmaja

Oj, vem var det som skrev ovanstående – AD förstås! *L*

5 comments
 1. hej igen. Hm funderar på vad du skrev sjukdomsframkallande kost? Har ju fått lära mig att det är det inte ?Man blir lätt förvirrad av alla buskap som skrivs här och där numera.Man får lyssna på sin egen kropp r kanske det bästa då.
  Spåren är kul att se på tittar ofta på småfåglarnas fötter i snön så gulliga är de.

 2. Ja Filifjonkan, till sjukdomsframkallande kost räknar jag just lågfett, margariner, omega-6-oljor, och högkolhydrat, samt mycket tillsatser… *urk o fy*
  Anmaja

 3. Ha det så kul på dansen och fortsätt med din nyttiga mathållning. Den tror jag på. Kram

 4. Önskar dig en riktigt trevlig kväll på dansen och träningsvärk kan vara riktigt skönt 😉

 5. Hej

  Skönt att allt var bra med hjärtat.
  Vad är det du dansar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.