OCR-nummer


En räkning ska betalas…

Jo visst är de lite långa och jobbiga ibland, de där OCR-siffrorna, men knappast nåt större problem. Inget att göra ett helt reportage om i Rapport som de hade strax före jul. Förmodligen hade de nyhetstorka? Då kan det skrivas eller pratas om precis vad som helst och det ena mer oväsentligt än det andra.

För att underlätta när jag skriver in de där sifferraderana så sätter jag ett streck rakt mellan siffrorna. Jag gör det efter var fjärde siffra, så det blir efter fyra, åtta, tolv, sexton, tjugo osv. Så jag har grupper om fyra siffror som jag lätt matar in. Inga problem alls. Sällan det blir fel och då är jag ändå lätt ordblind – men förmodligen inte sifferblind som kanske är nåt annat.

Häromdagen hade jag nog den allra lääängsta OCR-rad jag nånsin haft, jag tror det var över tjugo siffror, det blev fem-sex grupper och det är väl inga problem att mata in va? Nix pix, gick som en dans.

På tal om dans var jag i vår nya danslokal idag, promenerade fram o åter o lite till. Det blev bara drygt femtusen steg. Okej tycker jag och jämför med drygt en mil till förorten. Dit var inte kul att gå. Nu gick jag ju inte, cyklade inte heller och knappt åkte buss, det tog för lång tid. Nej jag samåkte två terminer med mina snälla kurskamrater och tredje terminen hoppade jag över. Det var i höstas, jag tog ett brejk, men nu börjar jag igen. Den 18 jan sätter kurserna igång. Att gå femtusen steg är ju inget!

Anmaja

6 comments
 1. Lite knöliga är de allt.. men jag brukar göra ungefär som du.
  Ha en skön lördagskväll!!
  Kram

 2. Dyskalkyli tror jag det heter när man är sifferblind. Apropå OCR-nummer så skrev jag en siffra fel en gång och märkte inget förrän jag fick en otrevlig faktura med påminnelseavgift. Det var ju lätt att rätta till, men förargligt ändå!

 3. ett mycket smart sätt! jag gör omedvetet likadant tror jag. inte så att jag sätter fysiska streck, men jag flyttar tummen fyra siffror i taget (undrar vad det är som gör att vi sorterar just siffror fyra och fyra?).

  annars har jag själv faktiskt mycket gratis när det gäller skriva siffror eftersom min mamma jobbat på bank och tidigt lärde mig att använda siffertangentbordet lika bra som vanliga tangentbordet. och detta var ändå lååångt innan ens de allra enklaste hemdatorerna fanns 🙂

  det finns elektroniska pennor att köpa också. från några hundralappar och uppåt. med en sån kan du scanna in ex OCR-nummer direkt i datorn!

  ps. Gröna Anna, du måste ha haft grym otur!! 🙁 ett sånt här nummer har ju (liksom ex personnummer, kontonummer osv) alltid en kontrollsiffra, så du måste alltså ha slått TVÅ nuffror fel och dessutom prickat in rätt så att kontrollsiffran stämde. undrar vart pengarna hamnade i stället?

 4. Dyskalkyli, ja det låter bekant, men jag tror inte att jag lider av det, kanske bara att jag är lite trögtänkt. ;-D

  Säger som ullisar, det var ovanligt att betalningen gick igenom, det kommer alltid ett felmeddelande för mig.

  Jag betalar numer så gott som uteslutande via min lap och där har jag inget numreriskt tangentbord, vilket jag saknar och funderar ibland på att skaffa ett att koppla till, en gång/mån. 🙂

  Anmaja

 5. finns ju externa att köpa för nån knapp hundring bara! det underlättar ju massor! hade aldrig orkat sitta med nuffrorna längst upp bara!!

 6. ullisar, ja, precis som jag skrev, funderar varje månad på att köpa en sån. 😉
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.