2010-tankar

Promenaden hem – innan regnet spolade bort snön…

Halkade in på en blogg på IDG.se nyss och läste några punkter som jag också kan skriva under på. Jag har valt att citera två av dem.

Det är Fritänkare_66 som bloggar:

…nu hoppar vi raskt över till vad jag tror kommer att hända under år 2010…

* Den borgerliga alliansen kommer att få en mycket välbehövlig, nödvändig och välförtjänt blytung fot i baken ut och bort från regeringsinnehavet.
* Jag kommer att bli erbjuden jobb som skribent av något slag, för gåvan har jag ju 😉

Anmaja

Pssst… Jag ska fråga ’fritänkaren’ om jag får låna denna väl utvalda text nu när jag länkar till hans blogg…

11 comments
 1. Kloka ord från en fritänkare. Den blytunga foten sluter jag mig till! Det heter ju: när man är stor ska man vara snäll.
  Hulda

 2. Hoppas det blir så!!

 3. Håller tummarna för dig och är alldeles övertygad om att det kommer att infrias!

 4. Nu bir jag lite förvirrad. Det regnar väl inte hos er på Ostkanten – nu alltså…?

 5. Nu har det rett ut sig. Kollade på klart.se och ser att ni har minst -5 grader. Lugn igen 🙂

 6. Tankemosaik, det regnade bara på juldagen. Men så gott som all snö försvann, men idag har det kommit en cm…
  Anna

 7. jag blir nyfiken, vad är det specifikt som gör att du (och ni andra som också tycker så) ska få en blyfot?

 8. äsch. skyller på sena timmen! tar om:

  jag blir nyfiken, vad är det specifikt som gör att du (och ni andra som också tycker så) anser att de styrande partierna ska få en blyfot?

 9. ullisar, jag kan förstås bara svara för mig själv. 😉 Ja för det första så för de över mer pengar till de rika och låter de arbetslösa, sjuka mfl få betala. Sedan är de senaste skattesänkningarna inte finansierade, de sänker skatten med lånade pengar. Det vet ju alla att det inte är hållbart i längden.
  Moderaternas politik har aldrig varit och kommer aldrig att vara en politik för arbetare, bara för kapitalet, företagare.
  En rödgrön politik är solidarisk med den lilla människan, och gör arbetstagare tryggare om det finns en bra a-kassa, en bra sjukförsäkring, en bra vuxenutbildning så att man kan överleva och skola om sig om man blir av med jobbet eller blir sjuk/skadad och behöver nytt jobb.
  Anmaja

 10. fast beroende på hur man ser det så är det väl solidariskt att ta hand om alla, inte bara den lilla människan. och procentuellt har ju ALLA (som arbetar) fått det bättre (as in mer pengar på kontot efter skatt) nu! de sjuka och arbetslösa har inte fått det sämre än de hade innan, bara inte lika bra som vi som fått lite mer pengar i kontantkassan. detsamma gäller pensionärer. t ex.

  konsumtionen har hållits igång vilket har varit oerhört viktigt nu i krisen. och när det gäller lånade pengar… tja… då kommer vi ut på djupa vatten när det gäller tidigare regeringar av andra färger!

  en sak att tänka på är att arbetare (såna som jag!) inte hade haft nåt arbete att gå till om inte ”kapitalet” skapat arbetstillfället. det är ett ömsesidigt behov som jag faktiskt tycker tillgodoses bättre idag än för tio år sen, dvs arbetaren är mer uppskattad. och med tanke på hur företagare (och då pratar jag inte aktieägare i storföretag, utan ”vanligt folk”) faktiskt jobbar och sliter så tycker jag inte det är mer än rätt att de får ta del av kakan. äntligen!

  tack för att du svarade! jag tycker det är väldigt intressant att ta del av andras åsikter. jag vill aldrig pracka på mina egna tyck och tänk, bara utbyta idéer och funderingar. det är det som är charmen med en debatt och en diskussion tycker jag 🙂

  tjo!

 11. ullisar, nu börjar det bli jobbigt. Jag orkar inte argumentera, sa bara vad jag kände och där stoppar jag vid det. Kul med olika åsikter i alla fall. 😉 🙂
  Hadebra!!
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.