Fet mat orsakar inte övervikt


Frost o snö snart ett minne blott – regn hela dagen!

God fortsättning, denna regniga Juldag! Jag har varit kyrklig och lyssnat på Stina som sjungit sååå vackert i dag på förmiddagen i min församlings kyrka. Förresten har jag nån församling när jag gått ur kyrkan? Ska strax lägga ut de filmer jag tog när jag var där på YouTube. återkommer därför om detta lite senare. Kanske berättar jag lite senare om en jättefin och underbar julafton med barn, barnbarn och svärbarn också.

Hos Kostdoktorn – Andreas Eenfeldt – hittade jag hänvisning till en bra artikel i DN, läs den du också. Särskilt om du fortfarande är fettskrämd – som jag själv varit i hela mitt liv! Artikeln heter som dagens titel i min blogg; ’Fet mat orsakar inte övervikt’. Där står bla:

Fet kost gör oss inte feta. Det visar den hittills största studien med 90.000 deltagare. Den fettsnåla nyckelhålsmärkningen saknar vetenskapligt stöd och bör skrotas, anser en ledande svensk forskare. – Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan. Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap, säger Göran Berglund, professor i internmedicin vid Lunds universitet.

Anmaja

4 comments
 1. Ja himmel nu kan vi käka fet mat utan att behöva ha dåligt samvete..hur blev det så här nu då? Ja ja nya rön heeela tiden tycks det..men att röra på sig mer och äta mindre av allt..det är vad jag tror på..

  Men vi tar väl nya tag nästa år eller hur:)

 2. Anna, ja det är skönt att slippa dåligt samvete! 😉
  Anmaja

 3. Anna;om man äter mindre av allt och rör på sig mer,hur ska man hålla sig MÄTT???
  Klart är att kolhydater gör en FET,har själv provat! Och att fett gör en smal och mätt!! Motion gör man för skojs skull och för att få FRISK luft!!
  OBS att det ska vara naturligt MÄTTAT FETT !!!
  Smör bregott grädde etc

 4. Maria – Du behöver inte äta mindre av allt. Ät till du är mätt, då behöver du aldrig späka dej och vara hungrig. Är det Anna här över du frågar så råder jag dej att gå in på hennes sida (klicka bara på hennes namn så kommer du dit) och fråga där. 😉
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.