Dela rätt?

Kan du våra trafikmärken, eller vägmärken som de heter? Hur tolkar du dessa runda här över? Ser du skillnaden – förutom att det är olika sabotage på dem, smuts och klotter? Jag har googlat, men inte funnit nån förklaring på vad de VERKLIGEN betyder, för visst borde det vara nån skillnad när de är olika?

Gemensam
gång- och cykelbana

Delad
gång- och cykelbana

Den till vänster visar ju en gemensam bana för gående och cyklister. Ska gående och cyklister hålla till höger då? Eller ska de gående gå på vänster sida och möta cyklisten som kör högertrafik i mitten av banan?

Den högra betyder ju delad bana och den är faktiskt lättare att förstå – tycker jag. Det verkar dock som om alla inte gör det, eller så har jag kanske fel? Men jag tolkar den som att vi går på vänster sida av banan och möter gående som i högertrafik. Vi cyklar till höger och möts förstås som i högertrafik.

Hur gör vi då om någon av skyltarna här över står innan denna bro? Här syns ju tydlig markering för gående och cyklande i marken. Ingen av skyltarna passar – fast det finns ju även ”Delad gång- och cykelbana” som är spegelvända. Så var det dock inte i detta fall.

Jag tror att jag ska skicka dessa svåra djupa frågar till Vägverket.

Vet du skillnaden?

Dan före dopparedan och jag funderar på sånt här trams? Nej då, jag skrev det för nån vecka sen, ja innan snön kom, när det ’bara’ var frostigt och fint och vackert i världen – nu har vi ju snööö. Idag har jag så mycket annat att tänka på att jag inte kan blogga nåt vettigare. Har gjort tryffel som jag tror blev för lös och en saffranskaka som blev en stor smulhög. Så väntar jag barnbarnen, Lisa 4 och Oscar 6 som skulle vara här medan föräldrarna går en sväng på staden.

Jag återkommer när tiden är med mig.

Anmaja

5 comments
 1. du är svaret på tråden: vid skylten med ett streck på är det (ska vara) en tydligt delad cykel- och gångbana. vid den andra skylten är det bara kaosartad delning! typ.

 2. Vi tror på ”ullisar”!

 3. Hej på dig! Vill bara önska dig ett riktigt gott nytt år och en god jul!! Min mage är redan proppad av godsaker… det gäller att ligga på topp eller hur?! //Anna-karin

 4. Heeeeeeeek AMJ Tja vad säga om skyltarna, tror jag återkommer med kommentar, du är observant du….
  Är nu på Höglandet R och jag åker hemåt i morgon fm, Har firat lite jul här uppe idag. HAr varit dålig på att läsa din blogg ett tag nu men ska ta igen detta.
  God Jul vännen och har det så mysigt
  Kram fr emM

 5. Tack för kommentarer och åsikter! 😉
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.