Knyt ett sidenband eller nåt…


Foton från frostig dag – i
förra veckan


En ros genom mögligt staket

Underbart med blå himmel så här års!


Några äpplen klamrar sig kvar på grenen…


och de flesta har fallit


Kärleksört

Förra julen var 20 procent av alla bilar som anmälts som stulna inte alls stulna – det läser jag i lokala blaskan idag. Bilarna hade bara glömts bort av julstressade förare. övriga månader är det ’bara’ åtta procent av de stöldanmälda bilarna som är borttappade.

Jag skulle gissat att det var tanter i 59-årsåldern som mest tappade bort sina bilar, men enligt texten är det en stressad trebarnsfar, med en nyare bil, i storstad.

Ett säkert kort för den stackars förvirrade fadern vore väl att knyta nåt i bilens antenn? En vimpel eller ett stort vackert sidenband, när det är jul o allt? Eller hänga en fin blänkande julkula? Sen är det ju bara att hoppas att inte alla gjort lika dant.

Jag har faktiskt aldrig tappat bort nån av mina bilar, men däremot har jag en gång försökt att öppna fel bil. Det var på stora parkeringen utanför mitt jobb, för många år sen. Jag har inte haft bil på mer än tio år så jag var ju ändå ganska ung och vital i huvet på den tiden. *L*

Flera gånger hade jag sett att det fanns en lika dan rishög som min, en orange Volvo 142:a på parkeringen. Den här dagen var jag väl lite mer förvirrad än vanligt kanske och stack bilnyckeln i dörrlåset och fick förstås inte upp det. Gissa hur dum jag kände mig? Först var det ju lätt panik över att det var nåt fel med låset och sekunden efter såg jag ju att det inte var mina grejer i bilen och inte min klädsel heller. Bara att sänka blicken och tassa till min HKA 137 och hoppas att ingen såg mig.

Cykeln kan det däremot vara värre med, den försöker jag att ställa på ungefär samma ställe varje gång då jag är på stan. Det har hänt mer än en gång att jag fått fundera på var i sjutton jag stäöllde den – innan jag såg ut en plats som jag alltid parkerar den på numer.

Anmaja

3 comments
 1. Ha, ha, ja det kan vara svårt att hitta sina saker ibland.
  Härliga bilder du har!
  Och tack för kommentarterna på min blogg, jag blir lika glad var gång.
  Snö i Kalmar, snö på Öland… skönt att snön hjälper solen att lysa upp nu, årets allra kortaste dagar.

 2. För mig här i den norrbottniska snön känns det helt overkligt att se rosor och kärleksört, i december! Men inte desto mindre vackert. 🙂

 3. evamargareta – din blogg inger så mycket hopp. Minns inte hur jag hittade dit, men jag har läst delar i efterhand och jag hoppas att du ska må bra i fortsättningen nu. Blir glad att du kommer hit och skriver ibland.

  Gröna Anna – Ja men nu har vi också snö! Det har snöat oavbrutet i flera dagar och var soligt uppehåll igår, men idag är det igång igen. Underbart!

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.