Lucia & tredje advent

Det är Lucia och tredje advent. Jag var uppe redan sju och kokade en kopp kaffe och la mig på sofflocket och tittade på teve-lusse från Växjö Domkyrka. Lussekatt förstod inte om han på något sätt var inblandad, men kom förvånat och lade sig på mig. Först trampade å tarmpade å trampade han innan han lade sig till rätta. Denna gång med huvet upp mot min haka, men en annan gång kan han tycka det är bättre att lägga rumpan upp mot mitt ansikte. Det gillar inte jag (förstås!) och har jag då täcket emellen så får jag dra upp det – eller helt enkelt putta bort honom.

Jag väntar att min skinka ska komma. Den jag beställde från Lilla Skafferiet för jättelänge sen, så länge sen att jag glömt bort det. Fick en påminnelse för ett par veckor sen och idag är kompis Anne och hämtar min och hennes. Undrar om jag ska koka den redan i morgon? Men då är risken stor att den är slut till jul. Kan ju köpa en till då, men då är det väl risk att jag får en sån där skinka som kanske inte varit glad?

Anmaja

3 comments
  1. Hej! Ja, vi vill bara ha glada skinkor, inga andra!
    Kram Eva Linnea

  2. Lilla Skafferiet verkar vara et riktigt trevligt ställe!
    (fast kanske inom om man är gris så här års…)
    Luciakramar från oss alla!

  3. Jag har inte sett någon Lucia i dag. Skinkan köper jag nog i nästa vecka. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.