Det är smöret som görét!


Hittade dessa bilder hos Kostdoktorn

Jag är ’uppfödd’ på margarin. Mamma tyckte det var bra och vi bredde Milda på brödet. Jag trodde att Milda kom från växtriket, från de underbara gula fälten om somrarna och att smöret kom från kossan på landet, som kanske gick och betade på de där vackra gula fälten. Nu vet jag bättre och jag slutade med margarin för många år sen men har låtit mig luras att äta Becel efter det. Känns idag som om det vore ännu värre.


Om Becel inte bör förtäras av gravida, ammande och
barn under fem år – vem ska det då vara bra för?
Deras samarbete med Hjärt- o Lungfonden är dessutom slut
så tro inte att du måste äta Becel för ditt hjärta.

När vi kom till IKEA idag, emM och jag, och skulle testa deras frukost för tio kr låg det en hel hööög Becel portionsförpackningar i kyldisken. Jag höll på att gå i taket! Jag som kollat IKEAS frukost via webben hade läst att den skulle bestå av ”kall tallrik med två frukostbullar, fyra pålägg, smör, grönsaker, kaffe/te och mjölk”. Därför högg jag tag i första personal som uppenbarade sig och ifrågasatte. Jag hade inte behövt gå i taket, det låg massor av Bregottigottgotter under Becerellerna.


Denna bild hittade jag lite varstans när jag googlade
men jag länkar den från
Nordiska Museet

Det här med Smör och margarin påminner mig om när jag gick i trean (oj, det ääär lääänge sen!) och skolan hade en teckningstävling där jag vann en Raketost. Jag hade ritat en flaska mjölk, några ägg och ett paket smör och under varje bild hade jag plitat ’Mjölk’, ’ägg’, ’Smör’. På smörpaketet hade jag skrivit Milda! *L* Lite rart va?

Anmaja

5 comments
 1. Bra att du ifrågasatte! Hade det bara funnits Becel hade det ju varit ren skandal.

 2. Bregott ska det vara, inget annat! Jo, möjligtvis smör då förstås.
  Kram Eva Linnea

 3. Vet du, jag vann också en Raket-ost i en tävling i skolan. När jag sen skulle gå hem med den så var det en kille som hette John-Erik som slog mig så att jag fick näsblod. Inte lätt att råka ut för avundsjuka människor…

 4. Gröna Anna, Ja jag blev skogstokig när jag bara såg dessa massor av Becereller.

  Eva Linnea, Bara smör och Bregottigott!

  Arvidsdottern, Det måste ha varit samma tävling då? Blev lite full i skratt, förlåt, över killens avundsjuka! Undrar hur han mår idag? Hoppas han blött näsblod hela livet.

  Anna

 5. faktiskt har jag aldrig ”gått på” den där Becelfebern och helt ärligt har jag inte heller förstått vad som är farligt med det. är uppvuxen på smör och har då och då gått över till Milda att steka i (för att det var det enda som då fanns i praktiskt flytande form) men nu har vi världens bästa teflonpanna och behöver inget stekflott alls. inte ens olja – som ju annars är det ”naturliga” nu för tiden”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.