Svart, rött och lite guld


Kommer från Gävle, eller?

Svart är en bra färg i alla lägen. Det är fint även med svart i jul. Förra året köpte jag ett par svarta änglar och några svarta kulor. Jag tycker det var jättefint, men julrött måste finnas och den här bocken har nog jobbat hårt, blivit utbänd och gått in i väggen lagom till advent. Stackarna!


Lite svart, lite vitt och förstås julerött!

Svarta babykläder var bara inte att tänka på när mina barn var små på 70-talet. Det fanns inte ens att köpa och hade jag sytt svarta kläder till mina barn hade folk trott att jag var galen. Inte för att jag var nån större mespropp (eller?) men att sticka ut på det sättet fanns inte i min värld. Det var tillräckligt vågat att köpa och sy röda kläder till min son.


Hittade varken svarta eller guldiga, men röda kan duga.

Silverkulorna, de passar inte mig, nej. Guld ska det vara. Tja, eller röda eller svarta då förstås. Jag kan undra om IKEA får alla sina kulor sålda? Det fanns verkligen mängder. Ja de´ förstås, vi är ju många som handlar där också, de går nog åt.


De här ser rätt oskuldsfulla ut va?

Min bock bor fortfarande på en hylla i källaren. Han får ligga där till veckan innan jul. Jag har en låda med grejs till advent och sen har jag en mindre låda till Lucia och så en större låda med tomtar och allt som ska fram till jul. Jag har börjat fuska lite och pynta innan kvällen innan julafton. För att dra ut på tiden lite, tomtetiden är ju så kort.


IKEA-hjärtan finns överallt i år

Inte denna soffan, men jag såg en liknande, i samma röda färg, fast i skinn! Jisses amalia så snygg den var. Många tusenlappar kostade den. Den hade verkligen passat här, eller kanske två mitt emot varann med soffbordet emellan. Drömmar är väl till för att drömmas?

Anmaja

3 comments
 1. Den svarta bocken är urläcker! Kanske blir det en sån, om jag kommer till detta ställe före jul. Och röda skinnsoffor, så fräckt! Ett stort hus med massa rum, så jag kan möblera olika. Det kankse jag ska önska mig i julklapp, av tomten… Själv har vi inga pengar till det. Men jag är rätt nöjd ändå…
  Hoppas du hittar dina guldkulor!
  Hulda

 2. hulda, ja ett par rum till att möblera önskar jag också av tomten. Guldkulor hittade jag sen i annan affär. 😉
  A

 3. Att drömma är härligt…tar fram mitt pynt lite vartefter…acc. veckan innan jul! Guld är fint…köpte det förra julen + en spira till toppen,
  kramis Anne-Lee

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.