Glad första advent!


Den här blev över, mest för att en lampa strejkade.

Igår kväll var alla fönster klara för tändning. Jag fuskade redan igår kväll med det. Så fint när det lyser varmt och ombonat, gulorangerött.

Den här tomten betyder nåt särskilt, den är inte så vacker, men den bär på minnen. Har hängt i badrumsfönstret de jular sen jag flyttade in här, men har fått flytta till lilla köksfönstret i år. Där hänger annars en lampa med en skärm som jag gjort i keramik.

I badrummet hamnade i stället denna, eftersom den gick att helt enkelt bara trä över den lilla fönsterlampa som hänger där övriga året. Det lilla ljuset som står på hyllan tänds automatsikt när stjärnan släcks, den går på batteri och är inköpt hos smartasaker.se.

I mitt stora köksfönster står en vit stjärna och här ser vi även grannarnas två 7-armade stakar. Annars står här en fyrkantig glaslampa från IKEA.

I salongen har jag en plexiglasstake som jag fick när jag flyttade hit 2002, i ena fönstret. Jag bytte ut alla lampor i förra året. Det var svårt att få samma styrka på lamporna, så det blev antingen en starkare eller en svagare och det såg ju helknäppt ut. Nu ska det väl kunna gå minst sex år till nästa byte då. Här står i vanliga fall en stake liknande elflugan, fast min är rund – och inte original då förstås.

I andra salongsfönstret, mot balkongen, skulle den blå staken ha stått, den jag skrev om här över att en lampa strejkade. Men nu blev det denna brokiga stjärna, den blev rätt bra där och det syns en liten fågel från ljusslingan på balkongräcket också. I detta fönster har jag ingen lampa övrig tid. Men en ampel jag gjort som en korg i stengods hänger där och i den har jag alltid ett värmeljus.

Linnepanellängd och spetsdito kombinerad med en ljusslinga i ett av fönstrena i salongen. Den hängde jag redan i höstas när mörkret kom smygande.

Hur lätt var det att fota den blå plexiglasstjärnan i sovrummet då? Nej den ser jag knappt nåt av, men det hänger en ängel framför och hon ser ut att komma med ljuset. I sovrumsfönstret står också en kopia av elflugan resten av året.


Ljus på IKEA.

Det var länge sen jag insåg att det blir för mörkt när stjärnor och stakar ska ner i lådan igen, så därför har jag sett till att lysa upp resten av året också. Vi behöver verkligen ljus, mysljus, arbetsljus, ljus i vårt hus. Glad Första Advent till dej!

Anmaja

4 comments
  1. Mycket fint! Gillar plexiglasstjärnorna och stjärnan i badrummet bäst! Och ljuvligt drömskt med belysningen bakom gardinen! Mysigt med ljus, håller absolut med dig.
    Hulda

  2. hulda, tack! 😉
    Anmaja

  3. den där plexiljusstaken bor hos oss också. det var nog det sista jag köpte (på rea, i januari!) när jag slutade jobba extra på Hemtex för en herrans massa år sen!

  4. ullisar, ja den fick jag från dottern då hon jobbade på Hemtex, det är sju år sen nu. Jag gillar den jättemycket.
    A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.