Två stenar med en rostig järnplåt emellan – Stadsparken i Kalmar
Jag har inte druckit mycket mjölk som vuxen, men köpt hem för att ha i kaffe, te, bak- och matlagning. Men när jag började med LCHF den 17 januari 2008 övergick jag till tjockegrädden. Inte så att jag dricker den som mjölk, nej. Men i maten är den god och att ta en klick vispgrädde ibland är jättegott.
Margareta på Kolhydrater i Fokus har ställt ihop detta för att se och jämföra.
Livsmedel | Mgd | kcal | Prot | Fett | Kolh |
Vispgrädde fett 40 % | 100 | 375 | 2,1 | 40,0 | 3,0 |
Mellangrädde fett 27 % | 100 | 264 | 2,6 | 27,0 | 3,7 |
Kaffegrädde fett 12 % | 100 | 137 | 3,1 | 12,0 | 4,4 |
Standardmjölk | 100 | 60 | 3,3 | 3,0 | 5,0 |
Mellanmjölk 1,5% | 100 | 47 | 3,5 | 1,5 | 4,9 |
Lättmjölk fett 0,5 % | 100 | 39 | 3,5 | 0,5 | 5,0 |
Vad föredrar du?
Anmaja
Numera har jag för det mesta äggmjölk i kaffet.. annars blir det tjockgrädde.
Mjölk till kaffet, tack! Men grädde i maten! Är det någon som har kletat på plåten eller ska det vara så?
Hulda
Vispgrädde såklart!
Vad fint du har det här inne. 🙂
Äggmjölk var ett tag sen jag gjorde nu, jag fick aldrig riktigt till det så jag tyckte att det blev gott. Ska nog testa igen. 😀
Ja det är någon som kletat på plåten. 🙁
Välkommen Gröna Anna och roligt att du tycker jag har det fint här. 🙂
Anmaja
Intressant jämförelse!! Numera är det mellanmjölk som gäller för oss som dryck till maten – när vi inte dricker vatten förstås. Vispgrädde är given i matlagningen.
🙂
Beppan, mellanmjölken går fetbort, här är bara äkta vara, fet mjöl och tjockegrädde. 😉
A