När jag är klar


Tog lite till majonnäs…

Ibland har jag fått frågan om hur jag ska trappa ner, trappa upp och hur jag ska äta sen, sen när jag är klar med dieten. Jag tycker frågan är konstig då det inte finns något ’sedan’ i min kost. Den är och pågår hela tiden, resten av livet hoppas jag – om jag inte kommer på andra tankar. Sämre tankar med andra ord. Förresten är det ju ingen ’diet’ att äta normal kost, lite mindre kolhydrater, rätt fett och färre tillsatser.

Bara för att jag mår bra av att ha slopat allt lätt, lätta och light så tänker ju inte gå över till det igen. Nej, jag har varit lurad – (läs här) i så många år och fettskrämd lika länge, så nu när jag vet hur fel det var så kommer jag ju inte att ha som mål att låta mig luras igen. ”Jag blir aldrig klar med att må bra”läste jag nånstans. Och det känns väl riktigt?

Jag har inte gått ner i vikt så mycket som jag vill, men en hel del och jag vet att jag kommer att fortsätta gå ner. Men det är inte det som är grejen längre, det är att må bra. Att veta att jag inte stoppar i mig en massa smörja, inte på långt när så mycket som jag gjort i sååå många år. Men visst slarvar jag fortfarande, men det är mycket bättre än för två år sen och alla år där innan.

Därför finns det inget slut, inget mål, inget sedan.

Anmaja

3 comments
 1. Får nog gå bakåt i historien…..Vi äter inget light längre….vi äter rätt kost i veckorna…kostcirkeln. Mer fettrikt på helgerna. Vi har blivit mycket duktigare med kosten sedan ett av våra barn fick diabetes för två år sedan. Dietisten som vår son har sa även hon att ingen konstgjord mat. Inte att rekommendera…däremot less sugar som ketchup t.ex. Light läsk är ett måste. Gjorde du majonäs till räkorna ovan!?!?!!
  Jag tror på regelbunden kost och motion!

  kram Anne-Lee

 2. Anne Lee – Jag gjorde ingen egen majonnäs nej, inte denna gång. Nu finns det majonnäs som är utan tillsatser som Kavli gör och då får det bli den.
  Synd att Lightläsken är ett måste, det borde vara bättre med läsk utan lightskräpet…
  Anmaja

 3. Oj, vad sugen jag blir när jag ser tallriken med räkor mm. Det får nog bli något i den stilen imorgon eller på söndag!
  Jag visste inte att Kavli har en majonnäs utan tillsatser. Då blir det att testa den – annars är Finus Äkta Majonnäs min favorit…
  Ha det gott!
  Väntar fortfarande på snön… Fast nästa vecka väntar solen på sydligare breddgrader. Hoppas jag!
  Kram
  Yvonne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.