Älskar?

älskar du också majonnäs? Det har kommit ut en ny från Kavli som är utan onödiga tillsatser. Utan tillsatser över huvudtaget alltså. Bra va?

äkta Majonnäs – 130 ml

Ingredienser: Veg.olja (raps), äggula (8,5%), vatten, ättika, socker, senap, salt, vitpeppar.
Fetthalt 80%.

Näringsvärde/100 g:
Energivärde 3050 kJ (730 kcal)
Protein 1,5 g
Kolhydrat 3,5 g
Fett 80 g

Kylvara (2 ° C – 8 ° C).
Hållbarhetstiden avser obruten förpackning. öppnad förpackning bör förbrukas inom 4 veckor. Tuben sorteras som mjuk plastförpackning. Hatten sorteras som hård plastförpackning.

Det var Garlica som tipsade och så hade hon ett eget recept också:

Ingredienser:
2 äggulor
4 dl matolja
1 msk fransk senap
salt och peppar

Gör så här:
1. Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.
2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.
4. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten.
5. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.

Jag som är lite lat köper ju gärna färdig, men detta ska testas för Garlicas tips är alltid bra (utom lingonsylt till karré *L*)

Kavlis majonnäs köpte jag på väg hem idag, tillsammans med stora styckfrysta räkor som jag plockade åt mig några skopor av också. Det blir till kvällsmat för jag ska först iväg ett ärende.

Anmaja

5 comments
  1. Nej, jag avstår. Gillar inte majonnäs! Även mager känns fet.
    Växer liksom i munnen. Tar alltid gräddfil eller yoghurt istället.
    Men jättebra med Äkta vara!
    Hulda

  2. Var den god???
    Jag har inte sett någon än… kanske inte tittat iof. Har majonäs kvar.
    Nu blev jag sugen.. har ju räkor i frysen..
    Kram

  3. Ja det är ju det receptet jag kör till min majonäs…till räkmackorna du vet. Jag har i lite rödvinsvinäger 1/2 matsked…du får prova dig fram..
    kram Anne-Lee

  4. Detta var ett tips som jag gillar.
    Tack för detta.
    Denna kommer jag att köpa och testa.
    Kram Ingrid

  5. Tack för kommentarer! 🙂 🙂 🙂
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.