Viktoperation

Hörde i radion idag på morgonnyheterna att det är så långa väntetider till magsäcksförminskningsoperationer (långt ord va?) och min första tanke var att jag tycker det är synd att de inte hittat LCHF – lågkolhydrat högfet kost.

Dessa överviktig borde bli erbjudna en kost som i alla fall inte är till skada – varför inte under den långa väntetiden? Flertalet skulle förmodligen inte behöva operationen sen, de skulle ha gått ner i vikt och dessutom ha fått en bättre mathållning och livskvalitét.

När jag kom från jobbet och jag vinkat av kusin med väninna läser jag Annika Dahlqvist s blogg – läs du också:

Låt de överviktiga prova LCHF före operation

Media kommer regelbundet med snyftreportage om hur överviktiga tvingas vänta på sin viktoperation. Innan de kommer till operation bör de rekommenderas att prova LCHF, en kost som saknar biverkningar. Av de som opereras dör en på 400 och mångdubbelt fler får mer eller mindre svåra komplikationer.

De som går ner i vikt med LCHF kan äta två gånger per dag, medan de viktopererade måste äta små måltider många gånger per dag. Långtidsbiverkningarna av viktoperation vet man inte, men långtidseffekten av LCHF kan inte vara något problem eftersom den motsvarar vår ursprunliga föda.

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.