Vad är konst?


Udda konstverk i Kalmar?


Hur skulle det gå om alla gjorde så? heter installationen.

Här ligger en kvinna och sover, alla vadagar, dagtid under en vecka. Det är ett konstverk, eller installation, på ICA-Maxi här i Kalmar för ett par veckor sen. Här finns mer att läsa om det hela. Ja jag frågar mig; Vad är konst? Det är det många som gör. Men jag kan tycka att det var en häftig grej, eller i alla fall lite kul. Men ingen konst…


Anna Odell

Tidigare, i somras, hade vi Anna Odells konstverk på Kalmar Konstmuseum. Ni vet hon som fejkade ett psykutbrott på Västerbron i Stockholm. Hon har dokumenterat och filmat alla förberedelser och filmat själva psykgrejen på bron och visade filmerna som ett konstverk. Jag tyckte det var så galet som jag vet inte va, så jag var ju tvungen att gå dit. Det skulle tagit två timmar att se alla filmer och läsa alla rapporter, men efter tre kvart kunde jag bara konstatera att hon hade gjort en himla bra grej. Till min förvåning måste jag förstås säga. Men var i ligger konsten?

Anmaja

7 comments
 1. Ja var är konsten…kan bara instämma…konst är kanske att lyfta upp…förtydliga samhällets problem. Sätta färg på det…så att vi ser tydligare!!
  Tyckte det hon gjorde var bra…..funkade…men kunde ha blivit farligt!
  kram Anne-Lee

 2. Haha! Ja, vad är konst? Konstigt iallafall, bägge installationerna. Jag vill ha tofflorna, skulle nog försökt knycka de. Se det som konst!
  Hulda

 3. Det var konstig konst.
  Ingen konst i min smak.
  men häftigt att titta på i alla fall.
  Kram Ingrid

 4. det DÄR är precis så jag också funderat. grejen hon gjorde är bra, och viktig, och om den varit journalistik hade den blivit hyllad. men själva konstverket? vad bestod det av?!

 5. Tack för alla kommentarer! 😉 😀
  Anmaja

 6. Garlicka – jess! 🙂
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.