Silikontuttar


Min lilla Lapp har fått ett täcke.

Silikon – tänk vilket bra material! Inte bara till bröstinplantat (då menar jag för dem som verkligen behöver) utan även till till exempel slickepottar, grytlappar, kökspenslar och allt möljigt annat. En silikonslickepott som jag kan röra om i en kastrull eller en stekpanna är jättebra, den gamla sorten smälte ju om den kom i närheten av för mycket värme. En grillpensel av silikon går att diska helt ren, till skillnad mot de där gamla som var spretiga med sin borst och såg halväckliga ut. Det senaste i silikon till mitt kök är en grytvante som är suverän att ta ut plåtar ur ugnen med.

Det händer ibland att jag tar en knäckemacka och mular in vid datorn, men oftare går Lussekatt omkring runt tangentbordet. Han hårar otroligt och det kryper ner hår under tangenterna. Men inte nu längre. Jag har nämligen käpt ett tunt, tunt ’täcke’ av silikon som ligger tätt över alla knappar. Suveränt bra! Inhandlat för 38 kr hos 24.se och det känns inte att det ligger där. Syns inte heller och är jättelätt att tvätt.

Anmaja

10 comments
 1. Men jösses så bra!
  Framför allt när man har ovanan att äta vid datorn.. kladd och smulor i tangentbordet. :-/

 2. Känns den alltså inte…himlans fiffigt!! Ja de här silikon grejorna som intar köket är ju jättebra som du säger. Använder min lilla pensel jätte mycket.

  Läste ett inlägg för några dagar sedan…du är alltså också Stockholmare…det är ju jag me. Var bodde du i Sthlm? Jag växte upp på Östermalm sedan kungsholmen-vasastaden sedan kungsholmen igen!

  Ha en härlig söndag!
  kram Anne-Lee

 3. Bra tips! Jag smular alltid i tangentbordet.

 4. Garlica, ja visst är det bra! 🙂

  Anne Lee, jo jag är Stockholmare, kom till Kalmar för 31 år sen. Föddes på söder i Årsta men flyttade som 2-månadersbaby till ett hus på Värmdö vid Skurusundet. När jag var fem flyttade vi till ett annat hus som ligger i Danderyd och när jag var nio köpte mamma o pappa en insatslägenhet i Täby, Hägernäs. Min pappa dog hastigt i en bilolycka när jag var tolv och då flyttade vi söderut igen, till Bandhagen, Rågsved, som på den tiden ännu var lugnt och trevligt. Träffade mina barns pappa och vi köpte hus i Västerhaninge 1975 där vi bodde några år. Dessutom vintern-våren 1962 bodde jag på Västmannagatan inne i stan också. Det var när pappa dött och mamma låg på sjukhus som syrran och jag lånades ut till släkt o bekanta. Ja så bodde jag ett år i Värnamo när jag gick på folkhögskolan där och här i Kalmar är jag inne på mitt sjätte boende! 🙂

  sladdertackan, jättefiffigt ja. 🙂

  Anmaja

 5. Silikon verkar jättebra! Men några borstar eller grytvantar i silokon har jag inte sett. Men jag bor ju i obygden.
  Det var inte mycket du har rört på dig. Jag är inne på mitt femtonde boendeställe nu. Och fler blir det!
  Hulda

 6. hulda, du får kolla på nätet, där finns kökssilikon också att köpa. Sammanlagt är jag inne på mitt fjortonde boende så du slår mig med ett. 😉
  Anmaja

 7. Heeeeeeeej AnMaJa
  Här är allt bra. Lilla A bara så gooosig…mmmmm
  Hur hittade du detta att lägga över tangentbordet. så himla bra. Beställde du inte mer än 1 ??!! Kunde väl tänkt på mig*L* Vill med har detta.
  Nu är ska gå ut med A i skogen
  Ha det gott Kram fr emM

 8. emM – Hejhej på dej! Vi ses i morron!
  Anna

 9. Borde nog också skaffa ett dyligt överdrag. Hade tur när jag spillde kaffe över mitt tangentbord för ett tag sedan. Vände det upp och ner och lät det torka. Nu funkar det igen!

 10. Tankemosaik, ja det finns nog tangentbord som tål, vanliga lösa tex, men till laptopen? 😉
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.