Inlåst


Arrangerad bild *L*

En dag i somras när jag satt i köket hörde jag hur det dunsade till nåt förskräckligt nånstan i lägenheten. Jag trodde det var Lussekatt som hittat på bus, men kunde inte hitta nåt konstigt så det fick bero så länge.

Det blåste, för att inte säga nästan stormade, ute så jag hade stängt balkongdörren trots fint väder för övrigt. När jag kom in i salongen kunde jag inte se fasadflaggan vaja utanför, den var borta, så jag gick närmare balkongen för att se vad som hänt.

De som absolut inte får hända hade ändå hänt! Flaggan hade blåst ut ur fästet på väggen och ramlat ner på balkonggolvet. Det låter ju inte så galet, bara att lyfta upp och sätta i den igen förstås och dra åt skruven lite extra? Nej så enkelt var det ju inte. Jag har arrangerat det hela för att kunna ta en bild på det som hänt och där syns tydligt hur flaggstången satts sig fast mellan dörren och balkongräcket. Jag kunde alltså inte öppna dörren, som går utåt.

Jag försökte få upp en liten, liten springa, men det gick inte att få upp den tillräckligt för att kunna peta till stången. Ju mer jag trycket på dörren, ju stadigare satt stången fast.

Jag fick helt enkelt gå till min hyresvärd och berätta och be honom fixa om han kom på nåt bra sätt. Jag var inte hemma när han gjorde det, men jag vet att han tog en stege och jag tror en kratta och klättrade upp. Min balkong är innätad för Lussekatts skull så räcket är ju rättså högt, men värden lyckades peta bort flaggan och jag kunde åter öppna min dörr och sätta upp min flagga!

Förtydligande; Lussekatt var INTE på balkongen vid tillfället!

Anmaja

5 comments
 1. Hahaha! Påminner starkt om Vi hade iallafall tur med vädret-filmen. När de skulle på bolaget!! Du är ju för kul!
  Hulda

 2. hulda – kul du tycker jag är kul. 😉
  Men egentligen var det bara kalla fakta. 🙂
  Anmaja

 3. Kraken då!!!
  Skönt att han är inne igen..

 4. Skönt höra tt han inte satt på balkongen!

  Kram H

 5. Garlica, han låstes inte ute. 😉
  Tankemosaik, jess! 🙂
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.