Ledig dag – igen


En annan dag, inte idag, en bit av Kalmar slott.

Började min lediga dag mitt i veckan strax innan åtta med att steka bacon och kesoplättar – det är bara sååå gott! Dessutom måste det ha varit en energikick i frukosten, för jag körde igång av sällan skådat slag. Detta har jag inte gjort på länge och jag började röja bland högar av kläder, sommarkläder, höstkläder och jag tror det var några vinterkläder som också låg och skräpat sen länge. Detta var mycket välbehövligt, knappt så jag själv tror på det och jag fortsatte av bara farten.

Har kört flera maskiner tvätt och det hänger på tork överallt just nu och jag har fyllt soptunnan till brädden, tur att den töms i morgon. Sen skulle jag in i datorn, vila och ta en kopp Gevalia. Men då funkade inte Internet så jag fortsatte fara fram, men i lite lugnare takt.

Jag plockade fram Kusin Vitamins spegel som hon ärvde av vår moster Margareta tidigare i år. Jag har lovat klä om den i ett svindyrt lintyg från Svenskt Tenn, Josef Frank, som vi tror originaltyget en gång var. Det är alltså ramen som ska kläs om, en vanlig rak fyrkantig träram. Har vadderat lätt med restbitar jag hade från ett istoppstäcke. Och så har jag börjat klippa i det svindyra tyget, så den är bara lite halvklädd ännu.

Tyget kostar faktiskt enligt Svenskt Tenns hemsida 1 290 kr meter, det ligger på 130 bredd. Tänk om jag klipper fel?

Anmaja

5 comments
 1. Det är lite svettigt att ta på sig att göra såna saker åt andra när materialet är så dyrt. Men tyget är onekligen snyggt…!
  Lycka till!

  Kram
  Yvonne

 2. Det är så härligt med dagar när man känner sig energisk och får saker gjort! Och vilket härligt tyg! Klart det blir bra!
  Hulda

 3. Lycka till med att klä om spegelramen. Jag som har tummen mitt i handen är som vanligt imponerad. 🙂

 4. Oooh, vad jag blev sugen på bacon och dina pannkakor, måste skriva upp det på min handlelista.

  Vem köper såååååå dyrt tyg? Hoppas du höll stadigt i saxen.

  På dansställen fred. och lörd. är det alltid demokratisk dans. På trivseldanserna om vardagarna skiftar det mellan damer och herrar och jag tycker det år bra faktiskt, det är tydligt. Vid demokratiskt står jag ibland och avvaktar lite innan jag bjuder för att först kolla om någon bjuder mig.

  Natti natti

 5. blir nervös bara av att läsa om tygklippandet! men glad över att det kommer bli så jämrans sniggt när det är klart. å det kommer gå fajn, promise!

  lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.