Rosa bandet i det gröna


Det där är jag och jag har köpt rosa band i form av bl a reflexer.

Det känns som om det blir allt fler i min omgivning som får bröstcancer. Det är ganska många på jobbet som har haft eller har det nu.

Vad jag vet har ingen i min släkt haft det och visst är det väl lite ärftligt? Att drabbas av cancer kan alla, men det är inget jag går och tänker ständigt på, ingen oro som gnager.

Men tankarna finns där att visst kan vi bli drabbade, precis när som. Utan förvarning. På tal om det så ska jag väl bli kallad i höst? Tror det är två år sen senast.

Tidigare, för tio dagar sen, visade jag en film här – har DU börjat känna på dina bröst efter du såg den – eller gjorde du det redan innan? Man som kvinna? Bägge kan få bröstcancer, fast det är mer ovanligt att män får det.

Har halkat in på flera bloggar där skribenterna är drabbade. Det är säkert ett bra sätt att skriva av sig på, men jag skriver hellre av mig mina små vardagsbekymmer, så länge jag bara har såna…

Anmaja

10 comments
 1. Var gång jag ser någon bära ett rosa band är det som en direkt hälsning till mig och mina medsystrar! Det känns så OTROLIGT gott! Tack, tack, tack

 2. Hej

  ja det är genetiskt precis som flera andra cancerformer. Min mor dog som 46 åring i tjocktarmscanser som också är ärfligt och gissa om jag trodde att jag skulle dö så tidigt jag också? Jo, det trodde jag tills jag passerat den åldern.
  Efter Stigs död såg jag till att gå på hälsokontroll och att få en tarmröntgen, Har precis gjort mammografi och inte hört något vilket tyder på att allt är ok.

  Man besiktigar bilen en gång om året, det är en sak, klart att man kan lägga 1000:- på en årlig besiktning av sig själv.

  Svägerskan fick bröstcancer som sen gick till lungcancer, 3 år efter dog hon. Visst ska vi stötta forskningen.

  Kram

 3. Jag är som strutsen, tror inte att det ska drabba mig. Dumt kanske men varför oroa sig innan? Jag är mer en sån som drabbas av olyckshändelser och bryter olika delar. Kram

 4. Vill passa på att tipsa om Digitala Rosa Bandet 2009!

  Det är en motsvarighet till det mer ”analoga” rosa bandet. Istället för att ha det på jackan, sätter man det i sin epost, i sina bloggartiklar, eller så delar man det med vänner på Facebook och andra sociala medier!

  Här kan du skaffa Digitala Rosa Bandet 2009:
  Digitala Rosa Bandet 2009

 5. Bra inlägg!
  Och vilket fiffigt foto!
  Hulda

 6. evamargareta – det känns riktigt skönt att höra!

  E-K – Jag väntar på kallesen i dagarna.

  Bella – Även om du är som strutsen så köper du väl ett rosa band eller två?

  Henrik – förstår att du fiskar efter folk som ska gå in på din sida och det har jag redan gjort – och skrivit om också!
  Digitala Rosa Bandet 2009 – ROSA 09: Anmaja
  http://www.giversign.com/gs/s/ec/e2a82904221f1572

  Hulda – Tack, jag la på lite rosa på mitt gamla foto.

  Anmaja

 7. Jag har INTE haft bröst cancer men annan cancer och det är inte kul det heller.
  men visst finns det alltid någon som man känner som har eller har haft denna sjukdom.
  visst har man köpt rosa bandet helt klart.
  Kram Ingrid

 8. Ingrid, det är ingen trevlig sjukdom, men som tur är klarar de flesta sig, även om det är en jättejobbig tid innan.
  Anmaja

 9. Hej!

  Jag undrar vart du har fått tag i de rosa bandet reflexer som du skriver om.. vill hemst gärna veta så jag kan handla egna!

  Mvh anna

 10. Anna – den första reflexen jag köpte var faktiskt på Guldfynd förra året, men den hängde jag så lågt ner på jackan att min katt trodde jag hängt den för honom och han bet och rev sönder den. Den andra jag köpte minns jag inte var det var, men den hänger nu så högt upp att han inte når den. Fråga hos Guldfynd, de kanske fortfarnade har!
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.