På min gård

Vissa dagar är finare än andra och då kan jag ta med koppen ut och ta en ståfika eller eventuellt slå mig ner i moster Margaretas utemöbler som jag ännu inte satt in för säsongen. Borde göra det.

Valnötsträdet vid husknuten har nog snart sett sina sista dagar, tyvärr. Det växer snett och finns risk för att om det bryts av, av en stormvind, så faller det på grannens garageuppfart. Inte så bra.

Fast grannens häck ser bedrövlig ut och om den skulle bli förstörd gör det inget förstås.

…eller hur? Och den där gamla Volvon, tja det vore ju synd om den krossades, det är ju ändå en Volvo.

Valnötsträdet ser ut att stå rakt och fint från detta håll, men det är just härifrån det lutar sig bortåt. Där står min cykel, den går fri om trädet rasar och den är trippellåst för att inte bli stulen. Fast kommer det nån med lastbil är den bara att lyfta och slänga upp på flaket. Hade varit fint med en krok i huset att fästa och låsa fast den också. Men jag ska väl inte överdriva och oftast står den inlåst i källaren.

Den lutande stammen. Lussekatt brukar ta sats och klättra upp en bit, men han är en ovan klättrare och brukar bara komma en meter, där stannar han, ser förvånat att han inte kom längre upp och så hoppar han ner igen.

Lite pynt vid entrén.

Ja nu har vi gått den lilla rundan, Lussekatt och jag. Vi står nere vid garagen och funderar om vi ska gå ett varv till?

äpplen finns det gott om i år och jag funderar på att göra äpplechips. Då skär man tunna, tunna skivor som torkas i ugnen. Kunde testa ett par äpplen va?

Anmaja

7 comments
 1. Ett valnötsträd är något som jag skulle vilje ha.
  Ditt träd är för stort annars hade jag kunnat gräva upp ditt….hi hi hi
  Härlig äpplebild.
  Kram Ingird

 2. Det vore en välgärning om trädet ramlade över den häcken! Varför fixar inte grannen häcken?
  Och vilken kul kisse du har. Bilintresserad! Det är min hund! Ja, han skäller på dem och jagar dem, om han kommer lös!
  Amanda

 3. Ingrid, ja det är så fint med ett valnötsträd, men vårat kan nog räkna sina dagar vad jag har förstått. Ja du kan ju komma och ta ett skott! 🙂

  Amanda, grannen är gammal, hennes man dog nyligen. Men de har en son, han ska nog ta sig an den. 😉

  Anmaja

 4. Mitt valnötsträd växer ännu så länge i en kruka, kommit upp ur en nöt. Det är så litet, så litet, men liten blir stor. Dock dröjer det många år innan det kan hota någons häck, hus eller bil.
  Förresten torkade jag päronchips i år, jättegott.. lycka till med dina äpplen.

 5. evamargareta – Kanske växte vårat i en kruka från början också. Jag tror det närmar sig sextio år nu. Huset byggdes 1951. Ja men päronchips måste ju bli suveränt gott. 🙂
  Anmaja

 6. Nu längtar jag till Kalmar! Ser ut som sommar, ju!

 7. T, lite sensommar kanske, en skön dag idag. Och välkomna åter!
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.