Pengarna eller livet

Tur i kärlek otur i spel – eller tvärtom?

Nu har jag vunnit, igen. Ja där ser ni vilken tur jag har, i spel, inte kärlek. Slängde in namn och adress till lokala blaskan och glömde bort det. Igår kom ett brev, ett vitt med fönster. De brukar bara innehålla räkningar.

Inte denna gång dock. Det stod ’Grattis’ i brevet som jag slet upp, men det såg jag inte först. Började läsa på andra raden direkt och där stod ’Här kommer dina biljetter till…..’ och jag tänkte, jisses har jag beställt dem? Jag har faktiskt missat att se vinnarlistan i tidningen och jag som har pappersvariant en period nu. Kanske jag sett det om jag läst pdf-varianten denna dag?

Jag gick på ett riktigt, riktigt billigt erbjudande. Papperstidning tre månader för 99 kr (nittionio kronor) – det är ju urbilligt! Men jag har efter ett år vant mig att läsa pdf på datorn för 50 kr i månaden och återgår till det igen den 11 december. Papperstidningen kostar annars 170 nånting i mån. En aning skillnad och jag slipper cykla bort till pappersåtervinningen med högvis tidningar.

Dessutom har jag alltid tillgång till tidningen. Som häromdagen på jobbet då chefen sett ett tfn-nr i tidningen som hon ville ha rätt på. Då kunde jag logga in på min jobbdator och stå till tjänst. Och när jag åker till barnbarnet i Skåne och firar hans sexårsdag nästa vecka kan jag läsa min tidning varje dag och slippa snabbbläddra* när jag kommer hem.

Det är långt till december, men tre mån går fort och snart är vi där och jag slipper alla papperstidninger.

Anmaja

*Jo jag tycker att det stavas med tre b!

16 comments
 1. Grattis till vinsten men vad var det för biljetter du vann? Det glömde du skriva. Jag kikade lite på din bild och bestämde mig för att det nog är teaterbiljetter.

 2. Hej!
  Grattis! Så kul, helst när man glömt bort att man deltagit! Sen får du skriva en recension! För en blir ju nyfiken på VAD det är för något, Jag gissar på en fars på teatern.
  Amanda

 3. Vinsten är två biljetter till Kalmar teater för att se den ’kringresande’ farsen ’Pengarna eller livet’. Med bla Brost, Brandeby och övriga jag inte känner till.
  Anna

 4. Väldans ofta man får säja grattis till dej. Men vad vann du???
  Kramar
  Marita

 5. Grattis!
  Det var väl en trevlig överraskning..
  Hoppas att du njutit av det underbara vädret idag.
  Kram

 6. Grattis till din fina vinst.
  Härligt med en överraskning.
  Kram Ingrid

 7. Tjoho! Vilken härlig vinst. Och en sådan som du inte gick och väntade på heller 🙂
  Ha en underbar teater/fars-kväll!
  kram

 8. Tack för kommentarerna! Jag vann en kväll i Kalmar teater och en fars som heter Pengarna eller livet – jag trodde det framgick… 🙂
  Anmaja

 9. Grattis till vinsten.

  Var i Skåne bor barn och barnbarn?

 10. E-K – De bor i Trelleborg, men är på väg norrut mot Göteborg. Bor du i närheten?
  Anmaja

 11. Grattis! Igen!
  Vänta du bara – snart lottar de ut karlar och då kommer du att ha tur även i kärlek 😉

  Kram
  Yvonne

 12. Jag bor i Malmö, det är ju nära Trelleborg fast inte på väg till göteborg dit du ska :))

 13. såna där överraskelser är mycket välkomna! va kul! å grattis!

 14. Yvonne, du e rolig du! Kanske du har en man i vinst i ditt nästa lotteri? 😉

  E-K, Jag kliver av tåget i Malmö, går ev nån eller några tim där och far vidare med bussen till Trelleborg när jag tröttnat på storstan. 🙂

  ullisar, överraskelser är härliga. 🙂

  Anmaja

 15. Grattis till vinsten!!! Då får man väl säga välkommen då:)
  Vi ses/En av dom okända;)

 16. Fredrik Hallgren – Ha, ha, jag undrade vem du var. Kul du hittade hit, hur du nu gjorde det. 😉 Ja då ses vi om några veckor, ja jag ser dej, du ser nog inte mig.
  Hadebra!
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.