Jag älskar Victoria!


Hög tid att plocka

Finns det ett godare plommon än Victoriaplommon? Om jag hade egen trädgård så vore det det första träd jag skulle plantera. Nu har jag haft turen på flera ställen att bo så jag kunna plocka på ’min gård’ och jag har plockat och ätit och plockat och ätit. Jättegott.


De flesta i perfekt mognad

På vinlotteriet igår, nej jag vann inte, jag blev dragen som fyra från slutet och det är ju de tre sista som vinner, alltså inte jag – ’nära skjuter ingen hare’. Men i alla fall, där igår kväll sa vinlotta G att vi gärna fick komma och plocka hemma hos henne och jag sa jatack, jag kommer tisdag direkt efter jobbet.

Sagt och gjort, jag for direkt, smög in i trädgården och tittade upp mot deras hus. Jag såg hennes man sitta och glo in i väggen, men förmodligen var det en datorskärm där? Han såg inte mig, jag kände mig som en tjuv. En obehaglig känsla, men på samma gång lite spännande. Kanske visste han att G bjudit in oss att plocka, kanske såg han mig när jag vände ryggen, kröp under grenarna och plockade.


Hemma under kranen

Sen hojade jag hem ,utan att ha fått kontakt med han där uppe med näsan mot väggen. Hade en tanke att ringa på eller att skrika HEJ nere från gården, men jag gjorde inte det. I stället TACKAR jag varmt för de JäTTEGODA Victoriaplommonen via bloggen! Tack, tack!

Ska på styrelsemöte i ArtAttack ikväll – undrar om magen ställer till oreda?

Anmaja

10 comments
 1. Jag älskar också Victoria! Vi har plantert ett Victoria träd här, fanns inga fruktträd. Och sen fick vi en Opal också av kompisar. Victoria ger skörd första gången i år. Jättegott!
  Amanda

 2. Plommon är riktigt underbart. Det kan man äta hur många som helst, magen till trots. 😉

 3. Å, jag älskar de där rödgula plommonen! Så det är Victoria de heter? Finns kanske i vår frukt- och grönsaksaffär nu då. Måste passa på och köpa!

 4. Ååå, de ser så goda ut. Jag älskar plommon i lagom mängd.

 5. Jag gillar också dessa godingar.
  De är bäst
  Kram Ingrid

 6. Fler som tycker som jag! 🙂
  Tack för era inlägg.
  Anmaja

 7. bästa plommon som finns men jag har inte sett sådana i affärerna på många år.

  För 20 år sen fick jag också inbjudan att plocka plommon på en tomt i närheten. Det var bara det att jag gick till fel tomt och den maken såg alldeles förskräckt ut inför angreppet i trädgården. jag förstod att nåt var fel och avbröt inbrottet.

 8. hemulen, välkommen hit, kul att du skrev! 🙂 Nej Victoria är sällan till salu i butik och ändå finns det ju määängder när det är bra plommonår.
  Pinsamt att gå fel, men jag har varit där fler gånger så det är ingen risk för min del.
  Anna

 9. Jess, T, jag bjuder på ett plommon, bara å ta för sig.
  A 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.