Bättre för att inte säga bra

För ett tag sen plockade jag åter fram min ’lilla röda – den där som var så dyyyr’ från plastpartyklubben. Jag blandade i olika nötter tillsammans med kokos och körde några varv. Resultatet hällde jag i en liten burk som jag nu har i kylen och där tar jag ibland ca 1 dl och blandar med en knivsudd (var kommer det måttet från?) bakpulver och ett ägg. Jag rör ihop allt och plattar ut i en form eller på en assiett och kör i micron ett par minuter, lite knappt. Och vips har jag ett jättegott nötbröd – som alldeles nyss, då det blev en god lunch med stekt ägg och bäjkon på. Mums, gott – missade att fotografera.

Idag vaknade jag efter sju timmars god sömn. Jag kom inte till sängs förrän halv två i natt, kände mig inte trött men somnade i alla fall jättegott. Vet inte av att jag hostat nåt i natt, men så fort jag reste mig satte det igång igen. Det är otroligt jobbigt med hosta, segt och envist, ja det vet nog alla som nån gång varit förkyld. Jag har ju astma dessutom så jag ökar på inhalationerna till maxdos och lite till. Till slut är det ändå så jobbigt med hostan eftersom det värker i revben och alla muskler runt om.

Men idag klev jag upp ur sjukdvalan och tog en cykelsväng, det var så skönt i höstsolen och jag cyklade i tunn sommarjacka i värmen. Jag råkade som av en händelse ’hamna på IKEA’, vad trevligt för mig! Inhandlade lite bra-att-ha-grejer som alltid är mycket lätt att plocka åt sig där.

Det blev bland annat en kudde till Lappen
…och sex vanliga vardagsglas
Några servietter, men inga ljus denna gång.

När jag kom hem och packat upp grejorna kom jag på att jag glömt huvudsyftet med att bege mig ut. Jag skulle till min butik i nästa kvarter och proviantera, grädde, ost, kött/fisk, frysta hallon o broccoli bla. Men jag har så jag klarar mig med mat, läs om mitt lilla nötbröd här över. *L*

Skulle även en sväng till Kahls och köpa något gottigt som present till en god vän som fyller år idag, men har kalas i morgon. (Jag tror med bestämdhet att han inte läser min blogg, i så fall får han skylla sig själv). Har kollat att de har öppet i morgon också så jag får ta det i samband med att jag hojar dit.

Anmaja

3 comments
  1. En sån måste jag köpa mej, verkar helt suverän ju.. Jag gillar också nötbröd, det är gott.

  2. Vad goda och lätta mattips du kommer med. Tack!

  3. Garlica, ja den är inte så dum, men dyr…
    Bella, roligt att jag kan komma med nåt bra!
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.