Förr

Förr använde man badmössa men det gör man inte längre och jag undrar varför? Den här är ju så snygg att jag skulle kunna ha den på jobbet. Fast det kan hända att folk skulle tycka det såg konstigt ut. *L* Och förresten är den kanske lite för pastellig för min smak. Skulle bara varit röda blommor för att passa mig.

Blev man inte blöt under efter en stund i vattnet? Och vad var då vitsen med badmössa?

Anmaja

8 comments
 1. Badmössan är, tycker jag, ett av de fulaste plagg som nånsin funnits och jag är glad att den tycks ha försvunnit. Annars var det väl rätt praktiskt. Håret blev inte nerblött, sprött och glanslöst. Fast om man badade ihärdigt, simmade under vattnet och så, så blev ju håret blött ändå som du så riktigt påpekar. Det var nog därför den gick ur tiden.

 2. Den är lite läcker.
  Jag tror inte jag skulle ta någon sådan på mig idag.
  men förr hade jag faktiskt en. En rosa….usch
  Kram Ingrid

 3. Badmössan skyddade håret från klor när man var på badhuset. Blött blev det under, men inte torr-risigt av kloret. Har simtränat och då var det kalas att skydda håret med en tight svart skapelse.
  kram så här på måndagskvällen

 4. Härligt med alla era svar och synpunkter i detta inlägg (och alla andra också förstås). Det är sånt som gör att det är roligt att blogga. 🙂 Själv hade jag en diskret vitbegegrå, med små, små bubblor som rutiga kuddar. Att jag minns detta då? Kanske för att den var så vansinnigt ful? 🙁 Minns bara att håret var blött ändå, fast den satt fast med vadderad gummikant.
  Anmaja 😉

 5. Ja, dem där piffiga kommer jag allt ihåg. 🙂

 6. Badmössor får mig att tänka på när jag simmade regelbundet för många år sedan. Då fanns det damer med fluffiga badmössor som liksom flöt fram i eget majestät och inte vare sig höll undan eller väjde. Men badmössorna var väldigt fluffiga och ofta blommiga…

 7. Usch, jag kände aldrig mig bekväm i badmössa. Hade en hemsk sak i rosa…

  Kram Gunilla

 8. Som sagt, jättekul att läsa era kommentarer!
  Kram – Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.