Tavlor i träd och surströmming

För ett par veckor sen var det årligt återkommande ”Tavlor i träd”i Krusenstiernska trädgården här i Kalmar. Jag har varit med där med keramiken, lite då o då och från o till. I år orkade jag inte tänka så långt och plötsligt var det för sent. Men jag var i alla fall där och tittade mig runt. Det fanns mest tavlor förstås och sen var det några som hade smycken och nån hade (jättekonstiga) stickade o virkade grejer (passade inte riktigt in bland ’konsten’).

Förra året var jag med och jag gjorde iordning en sida för att visa hur det är att ställa ut i denna gamla fina trädgård. Titta gärna in och lyssna på musiken som jag lagt in.


Foto från Wikipedia

Surstömming är också (nästan) årligt återkommande, men i år hoppar jag över det vanliga gamla gänget. Nästan samma personer som från allra första början, några fallit ifrån, några tillkommit har det varit som njutit denna ädla fisk tillsammans med mig. Men i år kände jag bara inte för det. Jo jag längtar till att öppna en burk, riktigt så det suger i magen, men jag kände inte för att ställa till iordning med kalaset som sig brukar.

Har ändå funderat på att sätta mig i ’trä-bersån’ på gården och njuta i ensamhet. Det är ett jättefint sk partytält med träställning och ljust tyg till tak och väggar. Men häromdagen kom jag ju på det! Jag slängde ut en fråga på Facebook och undrade om det var nån i ’kusingruppen’ som ska till Ljungnäs i helgen som var intresserad av att äta surströmming till lunch på lördag.

Jag har ju knappast fått himlastormande hurrarop för min goda idé, men det lutar nog åt att jag tar med en burk, mandelpotatis och alla tillbehör så vi kan njuta ute – lite längre från huset så det inte blir ’gnäll’ på de som inte vet bättre. Alltid tråkigt att höra ointelligenta rop om att rutten fisk inte går att äta. Surströmming är inte rutten, nej den är jäst!

Anmaja

6 comments
 1. Kul utställningsidé!!!
  Surströmming det hoppar jag över 🙂
  Kram

 2. Garlica, har du testat surisar? 😉
  Anmaja

 3. Kul idé med vernissage i träd!
  Amanda

 4. Amanda, ja det brukar alltid vara jättetrevligt. 🙂
  Anmaja

 5. Vilket fantastiskt sätt att visa konst på!

 6. Kristin, ja det är jättefint och strålar solen så är det ju toppen också.
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.