Kvällstidningsvinklingar


”Jag blir sååå trött på kvällstidningslögnerna”!

Jisses vad jag blir sur när de så kallade kvällstidningarna (de kommer väl ut redan på förmiddagen nu för tiden va?) skriver och vinklar saker precis som de vill. Men folk fattar ju att det är bara för att få sälja lösnummer. Och på nätet är de naturligtvis inte bättre.

Denna gång är det Annika Dahlqvist som råkat ut och hela LCHF-grejen. Aftonbladet skrev i söndags.

Och Annika skrev i sin blogg därefter:

Jag minns inte att jag uttalade mig riktigt så drastiskt som reportern skrev i Aftonbladet. Som jag minns det så sa jag att det är en gemensam erfarenhet bland oss lchf-are att vi har fått betydligt färre och lindrigare infektioner sedan vi övergick till lchf. Det borde betyda att vi har mindre risk för att få influensan, och om vi får den bör den få ett lindrigare förlopp.

Det beror på att våra kroppar får en bättre näring med lchf, och därmed en bättre motståndskraft mot invaderande mikroorganismer.

Samma resonemang gäller cancer. Eftersom vår kroppar får en bättre näringskvalitet så bör de få en bättre motståndskraft mot cancerframkallande ämnen. Forskning får utvisa om det är så.

Men facit får vi efteråt. Jag kanske blir den första som stryker med i nästa omgång av influensan.

Nu fick hon förstås en massa kommentarer på detta, jag orkade inte läsa alla.

Men en skrev: Se alltid till att få läsa igenom texten för att kolla att du är korrekt citerad! Ha det som villkor för att de ska få intervjua dig. Går de inte med på det: säg nej. Skrivet av Bitte

En annan: Håller med Bitte, begär direkt ism intervjun som villkor att få förhandsgranska texten och ev korrigera innan publicering. Problemet är rubriksättarna, dem har varken den intervjuade eller journalisten kontroll över. Det är en skam att det är så. Här har journalistförbundet en mission att fylla, och borde även vara i ansv. utgivares intresse. Skrivet av gostasing

Och ytterligare en: Det är konstigt hur man kan förvränga ord i tidningarna. Man förstår vilken ”sida”tidningarna står på.
Styrkekramar till dig Annika. Skrivet av Anna

Och den här var ju lite kul: Annika Dahlqvist: ”Jag minns inte att jag uttalade mig … ”Om du börjar på att få problem med minnet, så kanske du bör tänka på att ändra din kost. Skrivet av Piltson Och så vidare…

Men ska det verkligen vara så? Måste man kolla vad tidningsjournalisterna plitar ihop? Jo så är det, jag vet när östran skulle skriva om mig och mitt bloggande. Då fick jag skriva om nästan hela artikeln för att det skulle bli rätt!

Lite INTE på tidningarna…

Anmaja

7 comments
 1. Japp, man har tur om man lyckas bli rätt citerad i tidningarna…

 2. Det är Häxjakt..!
  Har inte ens orkat skriva nåt om det..
  Sorgligt.
  Kram

 3. Yvonne, ja du har kanske också råkat ut för det som den offentliga person du är i skogen. 🙂

  Garlica, jag visste inte om jag skulle orka heller, men så blev det. 🙁

  Anmaja

 4. Gullig kisse på bilden! Även läst Din blogg! Bra! Ha det så gott!

 5. jag läser inte sån där dynga alls längre. faktiskt mår jag mycket bättre! viktig information och ”riktiga” nyheter är så lätt att få tag på via annan media 🙂

 6. margit – Tack och välkommen hit!
  ullisar, jag läser verkligen inte sånt heller. Skulle aldrig nånsin köpa pappersvarianten. Har halkat in på nätupplagorna nån gång när jag inte vetat bättre vart jag skulle hamna. 🙂
  A

 7. åååh det finns miljarders med bättre ställen att hamna på 😀 t ex di.se, eller den största morgontidningen där du bor. alternativt stv.se eller sr.se. har fler tips om du vill ha! t ex adressen länkad till mitt namn här ovanför ;p

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.