Den lilla röda

Den däringa dyra grejen fårn Tupperware kommer inte ofta till använding men den är faktiskt rätt bra har jag kommit på. ’Hackar’ löken på två röda sekunder och så blandas rom och yoghurt i ett huj och sen slänga i lite paprika och röra ett eller annat varv – till en smidig liten sås.

Idag har jag inte gjort många knop, men jag har gjort en liten sås liksom den här över på bilden. Den åt jag med några blomkålsbitar och en stor köttfärsbiff fylld med grönmögelost. Det var inte alls illa, det var riktigt gott.

Till frukost, efter att jag städat runt med snabeldraken, gjorde jag kesoplättar och de är ju sååå fluffiga och goda. Mycket bättre än en omelett! Ikväll har jag ätit frysta hallon, som tinat alltså, och vispad grädde med en klick Mascarpone. En kopp kaffe efter och dagen känns riktigt lyckad vad gäller matintaget.

Anmaja

5 comments
 1. Du gör så god mat! Den där lilla hackaren har jag också. En i stan och en på landet! Toppen tycker jag. Kram

 2. Får nog skaffa mig en sån hackare.
  Låter som en mycket bra matdag..
  Kram

 3. Bella – har du två så dyra apparater? Jag tror den kostade runt 600 spänn, men då fick jag en liten skalare till också. Tyckte den var svindyr. 😉

  Garlica – Det är egentligen ingen hackare, det är en burk med vev-lock och det går att både vispa och ’hacka’ och sen ska den diskas… 😉

  Anmaja

 4. Som du ser så tittar jag in ibland här också inte bara på FB.
  Tänkte på det där med Kesoplättar. Jag fick inte till mina. Gjorde ett som jag hittade som det skulle vara äpple kanel och kardemumma och dom gillade inte jag Du har kanske något bättre recept?
  Berit W

 5. Berit, det är roligt att du kikar in här också ibland. 🙂 Mina Kesoplättar gör jag som i ’receptet’ här under, där bilden på dem finns.
  Kopierar in här: ”Mitt recept blev lite spontant: Två Ägg vispade ihop med ca en dl Keso och en tsk Fiberhusk. Lät det svälla medan jag stekte ett halvt paket bacon. Sen sänkte jag värmen och stekte på halvsvag värme med SMÖR, tre stora plättar som jag inte trodde att jag skulle orka, men det gjorde jag.”
  Man får vara lite försiktig i vändningen, men mina funkade och blev jättegoda.
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.