Den observante


Packar korgen för middag ute

Den som är observant kanske har lagt märke till mitt 70-talsporslin, Stig Lindbergs Coq, från Gustavsberg och sett att jag är lite gammalmodig eller heter det retro nu? Mina (feta) mattips är ofta avbildade på detta.

Hade inte använt det på flera år, jag var gruvligt trött på det. Mitt första porslin som sambo och gift.Tänkte göra mig av med det, men det hamnade i stället i en låda i källaren.

När 70-talsgrejer kom tillbaka och blev mode igen plockade jag fram det, så bra att det var sparat. Jag visste väl det skulle bli ett jättebra porslin igen till mitt ensamhushåll.

Ensamhushåll, hur låter det? Jag menade förstås enmanshushåll. Enkvinnshusåll ska det kanske vara? Förresten, har Du läst ’Egalias döttrar’? Gör det!

Anmaja

6 comments
 1. Den boken var det länge sen jag läste. Jättebra bok!
  Ha en underbar torsdagskväll!
  kram

 2. Vipsan, Ja eller hur. 🙂
  Anna

 3. Den har man läst för många år sen. Men hur ser kaffekopparna ut egentligen. Syns ju inte. Fastän jag försöker vara obesrvant!
  Amanda

 4. Amanda, kaffekopparna har jag inte – bara matservisen. Men de finns ofta på Tradera.
  Anmaja

 5. det är synd att dagsens klassiker i servisväg inte lockar såsom gårdagsens (Stig Lindberg givetvis en favorit, även om han börjar bli lite ”tjatig” nu). kan aldrig tänka mig att vårt vardags-Höganäs ska inbringa några enorma summor på antikvariat i framtiden! farmors gamla Mon Ami däremot… mmmm!

 6. ullisar, ja MonAmi är nog inte billig. 🙂 Den är inte särskilt snygg heller, för mycket mönster i mitt tycke.
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.