Mina kesoplättar – fettvarning för känsliga!


Oj vart tog baconet vägen…?

Jag har sett recept på ’Kesoplättar’ lite här och var men inte riktigt lagt märke till vad de skulle innehålla och när jag stod med äggen och kesoburken i morse orkade jag inte gå in i datorn och slå upp något av recepten jag sett.


Ah, där är baconet – redan stekt…

Mitt recept blev lite spontant: Två ägg vispade ihop med ca en dl Keso och en tsk Fiberhusk. Lät det svälla medan jag stekte ett halvt paket bacon. Sen sänkte jag värmen och stekte på halvsvag värme med SMöR, tre stora plättar som jag inte trodde att jag skulle orka, men det gjorde jag. *L*


Tog den tredej plätten efteråt, trodde jag skulle spara den,
men ibland tror man så mycket.

Om du inte vet vad fiberhusk är så är det en liten påse med, 100 gr, med psylliumfrön som är pulveriserat. Jag har haft det när jag bakar nötbröd och oppsibröd också. Tyckte påsen var dyr, minns ju inte hur mycket den kostade nu, men den är väldigt dryg då jag bara tar liiite.

Till kvällsmat blir det köttfärsbiffar (har börjat köpa blandfärs igen efter jag i många år bara handlat vanlig nötfärs – billigare, saftigare och godare!) fyllda med grönmögelost.

Javisstja, plättarna var helt UNDERBART goda!!

Anmaja

7 comments
 1. Jag har provat att göra kesoplättar efter recept två gånger och det blev bara pannkaka av det hela. Nästa gång ska jag göra dom i ugen. Få se då om det går bättre.
  Ha det gott!

 2. Ja visst var det gott!!
  Jag har blivit jätteförtjust i dom..
  Kram

 3. Tack för att du talar om vad som är vajsing. Nu har jag varit in och ändrat lite till. Hoppas att det ska fungera som det ska nu.
  kram

 4. Vipsan – Jag tror man måste steka plättarna på rättså svag värme för att det ’inte ska bli pannkaka’. Nu testade jag med en ny kommentar hos dej och då kom det upp ett nytt fönster som man skulle skriva kommentaren i. Den kom dock inte ihåg mig, men kanske gör det till nästa gång.

  Garlica – Ska göra dem i morgon innan jobbet också.

  Anmaja

 5. Dina mattips verkar så goda. Kanske testar jag. Nej, du har rätt. Kartor är kul men jag vänder alltid på dom i mitt huvud. Det är väl ett fel från födseln kanske =)

 6. Bella, ja jag vet de som vänder kartor bakofram och upponer och avigt på samma gång. 🙂 Kul att du gillar mina mattips, snart kommer en repris på mina köttfärsbiffar.
  Anna

 7. Psyllium är dessutom väldigt bra för tarmarna… Det sväller och tar med sig en massa ”skräp” ut.

  Måste testa kesoplättarna någon dag. Såg jättegott ut! Vanliga plättar har jag aldrig mått särskilt bra av. Detsamma gäller för våfflor…
  Tack för alla länkar du skickade – jag har varit runt och spanat. Men det är ju hur mycket som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.