Den annorlunda vinsten


Inte ölandsbron inte, men den lilla bron bredvid.

Lördagen började i lugn och ro här hemma. Tänkte ta 12-cykelbussen över, men då var det lunchuppehåll så jag funderade på 11 eller 13, det fick bli den senare turen.


Se där är ju bron, ja bara början av lågbrodelen.

Och vädret var perfekt för mig och min röda hoj. Så skönt och fritt att trampa på och njuta av solen, vinden och lite musik i örat. Det är några km att cykla hemifrån till cykelbussen som går från ölandsbrons början.


Cykelbussen har kommit och cyklarna lastas på

Den här bussen med släp har gått i flera år nu, men de första åren hade de en gammal och skraltig engelsk dubbeldäckare. Vi fick sitta där uppe och cyklarna hängdes i taket där nere. Det har varit cykelförbud på bron sen de tog bort vägrenen och gjorde den fyrfilig. Bilarna behöver inte köa längre, men vi sunda cyklister får inte hoja över själva utan måste transporteras över.


Tätt, tätt, min röda lyser i solen!

Kommunen funderar på om cykelbussen ska gå även på vintern. Ja det är väl ingen dum ide? Många cykelpendlar ju gärna till jobbet, även om det blir lite kallt om näsan.


Usikten är inte fel vid cykelpromenaden

öland blir mer och mer cykelvänligt för varaje år. Jag njuter av att fara fram på de separata cykelbanorna, men långa sträckor måste jag även samsas med bilar, traktorer och långa rader av motorcyklister.


Far förbi små gårdar…


…medan himlen bara vräker ner fint väder!

Varje gång jag cyklar på öland undrar jag varför jag inte gör det oftare?


Ny Cykelbana i ’fel’ riktning.

Och plötsligt var jag framme!


Här bor och verkar vinstutdelaren!

Och här stoppar jag och fortsätter bildlänkningen från Rällaskogen innan kvällen. Vill Du se Yvonnes bilder från lördagseftermiddagen kan du läsa hennes blogg.

Anmaja

4 comments
 1. Åh, tänk om jag fått vara en fluga uppflugen på din röda fina….
  kram

 2. Vilken underbar dag du hade!
  Kul det där med cykelbussen, visste jag inte..
  Kram

 3. först fick jag tänka ett slag men så förstod jag varför man inte får cykla på ölandsbron 🙂

  vilken bra grej, och va smart upphängning för bicyclar! en härlig tur blev det också? iaf enligt dina foton!

  tjo!

 4. Vipsan, ja det kanske varit trevligt med en liten snäll fluga på färden. 🙂
  Garlica, cykelbussen funkar, men slutar gå lite för tidigt om kvällarna.
  ullisar, lite synd man inte kan cykla där längre.
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.