Övergivna platser


Cyklade en dag ut till Salvestaden, vid Kalmar Dämme
och där är så tyst och övergivet…


…där som skulle sjuda av aktiviteter…


…sommar efter sommar.


Men nu är allt stängt…


…och igenvuxet.


Känns sorgligt för nåt som kunnat bli bra och verkligen var bra…


…om det fått ligga kvar vid Kalmar slott. Ja, ja…

Ibland är det så himmelens sorgligt att se övergivna platser. Men ibland kan det vara vackert och spännande. Jag brukar kika in på Jörnmarks övergivet ibland – gör det du också!

Bilderna tog jag när jag var, just det, ute och cyklade en lite mulen dag. Kameran är alltid med och jag stannar ofta och plåtar – *ser bilder i allt, överallt*.

Jag har piggnat till efter de två första dagarnas chock över att börja jobba igen och har börjat vända dygnet rätt och sova längre. På semestern sov jag lite längre på morgonen, till nio ibland, men nu får jag se till att sova lite längre i början av natten. Att lägga mig vid 22 eller strax efter.

Nu ska jag skriva en lista… nej det var ju länge sen jag skrev listor när jag skulle iväg på utflykt. Jag brukar få med mig vad jag behöver ändå. Det har gått ett helt år, och faktiskt några dagar, sen jag sov på backen under bar himmel förra gången. Nu är det dags igen!

Anmaja

13 comments
 1. Det ser verkligen övergivet ut men spännande ändå. Tänk dig en deckare i den miljön. Jag ryyyser! Kram

 2. Bella, ja en deckare, trevliga människor och mord! 😉
  Anna

 3. Jag är förtjust i övergivna gamla hus på landsbygden. Det sätter igång någonting hos mig.
  Tankar om vem som bott där och trampat de slitna trägolven.
  Ha det gott!

 4. Trist när det går så med ställen..
  Ha en skön kväll!
  Kram

 5. Sorgligt när det blir på detta vis.
  Kram Ingrid

 6. Vipsan, Garlica, Ingrid – det är både sorgligt, vemodigt, lite spännande och man kan gå där och fantasin ploppar i hjärnan. 🙂
  Anmaja

 7. vipsan – jag är ledsen jag kan inte kommentera hos dej, det går ju inte att välja bara sin adress. Jag fattar inte vad det är i menyn man ska välja på – jag har inget av det så det stämmer. Fattar noll 🙁
  Anmaja

 8. Men vad konstigt att du måste logga in med en adress du inte använder. När jag ska skriva en kommentar kan jag välja vilken av mina bloggar jag vill ska synas i kommentaren. Kan inte du välja det?

 9. vipsan – jag går till dej o testar igen. Och så funderar jag på hur jag kommenterar hos dej om jag inte hade en blogg själv? 😉
  A

 10. Hos mig kan man lämna kommentar även utan blogg. Man trycker bara på OpenID, skriver sitt namn och kommentar.
  Vips så har man lämnat en kommentar utan att ha blogg.
  ha det gott!

 11. vipsan – då var det ett tillfälligt fel när jag var där! 🙂 Testade alla, även ’OpenID’.
  Anmaja

 12. för att vara övergivet var det ett väldigt vackert ställe. tycker inte det ser sådär spökigt ut som det kan göra på tomma platser. bara vackert! och blommigt!

 13. ullisar, ja det är blommig, men där det ska vara Kärleksört och Ölandstok växer höga tistlar som just där är överblommade. Ser lite trist ut…
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.