Lurad på blomkålen

Jag köper en fint blomkålshuvud för att göra bland annat blomkålsmos*. *Googla ’blomkålsmos’ och hitta recept som passar dej, det finns lite olika varianter. Gott att bara äta rå som den är eller lite lättkokt också. Jag väljer ett stort fint huvud och tror det är ca ett kg fin blomkål, men där tror jag fel. Det är bara sexochetthalvt hekto – när jag skalat av…

…drygt 372 gram kålblad.

Tips på om bladen går att använda till nåt?

Anmaja

3 comments
  1. Går att koka och äta. Lättkokta – rätt så gott med lite smör och lite flingsalt. Jag brukar helt kallt slita av bladen innan jag väger blomkålen.
    H

  2. Håkan, smör och flingsalt låter perfekt en sommardag som denna. Bladen var så hårda att jag inte kunde rycka dem, jag ta med en kniv till affären nästa gång. 🙂
    Anna

  3. Jag brukar också koka med bladen om de är fina. Ofta gör jag blomkålsgratäng och då är bladen precis lika goda som blomkålen. Skulle tro att du kan köra med bladen i moset också eller så mixar du dem bredvid och kollar konsistensen så att det inte det hela blir trådigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.