LCHF och cancer

Följer Garlicas blogg och där hittade jag Annika Dahlqvists text idag:

Jag brukar säga att cancerpatienter bör äta LCHF. Det baserar jag på kunskapen att cancerceller bara kan förbränna socker och inte förbränna fett. Detta visade redan nobelpristagern Otto Warburg på 30-talet. Man ska därför inte göda cancern med ett högt kolhydratintag, som ger högt blodsocker och högt insulin som sannolikt är stimulerande för cancercellerna.
Dessutom behöver kroppen god tillgång till naturligt fett och protein för att bygga och reparera sina vävnader, vilket behövs särskilt vid en tärande sjukdom som cancer. Sen är det säkert bra med ett måttligt intag av grönsaker. Kolhydratintaget behöver förstås inte ligga på noll, men det bör inte vara så högt att det höjer blodsockret.
En kost som gör oss andra friskare, starkare och gladare är säkert bra också för cancerpatienter.

Anmaja

3 comments
  1. Läste också det och tänkte gör som DU. Läggaa ut en del av texten. Viktigt och logiskt tycker jag..
    ha en fin dag! Kram

  2. Garlica, ja det var hos dej jag såg texten och så gick jag till Annikas sida och läste mer. Ska göra ett tillägg och länka till dej också. 😉
    Anmaja

  3. Följer med stort intresse LCHF-debatten i media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.