Sista semesterveckan är inledd


För två veckor sen i Göteborg,
Shirley, Sonja och Sanna repar (i ösregn) inför ’Lotta på Liseberg’

Ja nu går det mot slutet, slutet av sommarsemestern för detta år. I lokala blaskan läser jag idag att SMHI har gissat att vi får fint väder, ja riktigt högsommarväder och det har jag också gissat – så det kanske slår in när vi gissat precis lika?

Hade fundering på att ge mig ut på en längre cykeltur idag, ja inte jättelång men 17 km ut och 17 km hem, till Emmadoteran med familj. Ringde ut men de är inte hemma förrän i kväll fick jag reda på av ungdomarna som var hemma och just på väg till respektive jobb och träning. Trevliga barnbarn/bonusbarnbarn som nästan är vuxna. Båda går på gymnasiet i höst, den ena ettan den andre tvåan.

Det är evigheters evigheter sen jag var i deras ålder, en blyg och tafatt tjej, som visste inget om livet. Jo något kanske, men jag kände mig alltid fel och ful och tjock i de flesta sammanhang.

Med facit i hand tycker jag det gått ganska bra för den där tjejen. Och tjock var hon då rakt inte (det var bara syrran som lurade mig). Och sen blev jag själv lurad av ’etablissimanget’ att äta lightprodukter och för mycket kolhydrater – som verkligen gjorde mig tjock. Det var inte bra, men nu är det min sista semestervecka som jag ska ta tillvara på bästa sätt.

Anmaja

8 comments
 1. Då får vi hoppas på att Ni har gissat rätt då.. 😉

 2. Hej!
  Tittar in och önskar dig en fin måndag och en bra ny vecka 🙂
  Det kanske blir soligt och varmt igen. Vore ju bra.
  Ha det gott!

 3. Solen är på gång hos oss också men vi får nog vänta till imorgon. Redan augusti… Tiden har rusat iväg som vanligt. Efter nästa värmebölja börjar det väl dra mot höst. Ja, den som lever får se. Ha en fin dag!

 4. Tack alla! Jag tror alldeles bestämt att vi har gissat rätt. 😉
  Anmaja

 5. Hoppas du får en bra sista vecka på semestern. Jag har förlängt min semester, är också inne på sista veckan. Ska upp till Sundsvall och skriva torsdag och fredag. Vi håller på med något, kanske en bok, vi får se vad det blir.
  Här i Väst ska det vara 19 grader och regn (surprise) i morgon, enligt klart.se
  Men du ska få mycket bättre ser jag!

 6. har kollrat bort var din lokala blaska håller till så jag blev nyfiken och ska genast kolla vädret här hos oss på västkusten (blidde inte så upprymd av kommentaren här ovanför).

  förresten har jag googlat fram det där LCH-vad-det-nu-hette men blev inte så mycket klokare. det där med sekt kan jag inte förstå? är det nåt mer än mat som jag missat?

 7. Glädjande nyhet. klart.se har uppdaterat Göteborgsvädret, nu ska det bli mulet och 19 grader 😀

 8. Tankemosaik, det var ju en bra uppdatering. 😉 Hoppas de uppdaterade till sol sen? Klart jag hade det bättre. Fast solen lyser med sin frånvaro, jag tror hela dagen.

  ullisar, nej upprymd av väskustvädret blir man sällan. 🙂
  LCHF = ’lågkolhydrat högfet’ och det är bara mat det gäller ja. Inget med sekt att göra, det är bara oinvigda som fått det om bakfoten och inte vill fatta.

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.