En vit lögn är väl alltid okej?

Aningslös
Bilbrännare
Cyklist
Dietkännare
Eccofrälst
Friluftsälskare
Galen
Hallnäs… eller?
Inglish
Jagande sambo
Kattmmamma
Logoped
Mobilförstörare
Nudistbadare
Omtänksam
Praktisk
Quinna
Rolig
Svindelbenägen
Timmernabbenåtervändare
Uvspanare
Vilse vid Vättern
Winprovande Winlotta
X-emproblem
Yster
Zenitobservatör
åldersnojig
älsklig
östermalmsbo
Ihopsnickrat av Vinlottorna med Kärlek!

Vinlottorna satte ihop ovanstående alfabete till A, alltså den blivande femtioåringen, som vi framförde under kvällen. Vi träffades hemma hos en av oss, drack lite vin och hade som lite förfest redan i torsdags kväll. Vi kom att prata om råttor av nån anledning och just då ringde min mobil som jag brukar ha instoppad under behåbandet, man vill ju alltid vara tillgänglig (ha, ha, ha).

Jag kände hur det vibrerade och trodde det var en råtta, nej en liten mus trodde jag nog kommit innanför mina kläder. Jag tjoade förskräckt till och svarade fnissande och hörde att det var den blivande femtioåringen och sa till de andra, ’det är ju A’!

Så typiskt att ringa just då när vi var samlade och hon undrade naturligtvis var jag var och vilka som fnissade i bakgrunden, så jag fick dra till med en vit lögn. Jag sa att jag var hemma hos en jobbarkompis på öland. Jag förstod att hon inte trodde mig, men vad då. En vit lögn är väl alltid okej? I alla fall när sanningen senare kommer fram? En nödlögn kanske det heter då?

Vi pratade en stund och jag märkte att hon var lite pirrigt förväntansfull inför sin stora dag med den stora festen. Vi sa hej då och lade på.

Sen hade hon sagt till sin man att hon gav sig sjutton på att det var nåt lurt. Undra på det, jag nämnde hennes namn – inför mina så kallade jobbarkompisar – de känner ju inte henne!

Anmaja

2 comments
  1. Visst är en vit lögn helt okej.
    Det var söt gjort av vinlottorna att snickra ihop en sådan fin lista från A till Ö
    Kram Ingrid

  2. Ingrid, ja det var en himla trevlig fest också! 🙂
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.