Minitriatlon igår och Järnmannen idag


I plurret – simma 300 meter

Igår var jag och min kompis o hennes son och såg när Minitriatlon gick av stapeln, årligt återkommande evenemang här i stan. Kompisens man, ja det blir ju min kompis också, har varit med i flera år och vi hejar förstås på honom. Det gick bra i år, han fick inte kramp eller nåt och fick bryta som ett tidigare år.


Cykling – två mil (som mina promenadcyklingar!)

Minitriatlon innebär att du simmar 300 meter, springer bort till din cykel, byter om och cyklar två mil och kommer tillbaka ställer cykeln och jag antar byter skor och sen slutar med att springa en halvmil.


Oj här gick kameran för sakta och springaren för snabbt

Kvällen var nog perfekt för denna sportutövning, solen sken, men regnet lurade med några grå moln som kom och gick.


Men här kommer han ju!


Och nu har han vänt…

Jag tror min kompis mål var att komma under timmen och jag trodde inte det skulle lyckas när han ’aldrig kom tillbaka’ efter springrundan. Men han lyckades och det var bara några sekunder kvar. GRATTIS! Hoppas du vann på ditt startnummer också, det var fina vinster.


I mål!

Idag går det ’stora’ Triatlon, de slåsss om titeln Järnmannen och då är det 3800 meter simning, 18 mil cykling och som avslutning en nätt liten mara på 42 kilometer. Inget för mig.


*De gjorde jag bra de här*

Den äldste som var med igår var ca 74 och hade varit med ett tiotal år, hade alltså börjat när han var över 60. Funderar själv på att ställa upp i Minitriatlon till nästa år, men då är mitt mål komma under två timmar. *L*

Anmaja

3 comments
  1. Ja, bara att börja träna då ju. Jag skulle nog behöva 4 timmar 🙂
    Ha en fin fortsättning på denna soliga lördag 🙂

  2. Wenona, så skönt att ni också har sol idag. Här är jätteskönt. Ja jag kanske skulle sikta in mig på tre timmar förresten. 😉
    Hadebra – Anna

  3. Ja nu har vi äntligen sol på västkusten. Kul att du dokumenterar vad som händer i din stad. Vad mycket starka och uthålliga människor det finns! Jag tillhör ju inte den kategorin utan tar helst det lilla lugna. Så också idag. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.