Snacka om tur

Ja snacka om tur! Barnbarnet vann både en jättekartong Kexchoklad och denna mastodonttoblerone när vi var på Liseberg förra veckan.

Jag hade också tur med vädret idag, Cyklade iväg för att lyssna på Sommar och det var soligt och jätteskönt. Sommarprogrammet var dock flummigt och inte särskilt intressant. Hyfsad musik ändå så jag stod ut att lyssna på hela. Det var sångerskan och artisten Lalhe – hur det nu stavas – som pratade. Hon är ju flummig för jämnan av nån anledning och jag förstår mig inte på hennes snack.

Cyklade idag ner till Ekö och cyklade/promenerade också på Kalmar dämme vid södra infarten. Eller utfarten? Det blev ett par mil och jag kände mig riktigt nöjd när jag kom hem och åt min försenade lunch som förr blev en middag.

När jag hojat en stund mulnade det på och jag var rädd att inte hinna hem innan regn. Regn idag? Ja kanske nån har gissat på det, jag har inte kollat väderprognoserna på länge. För när jag läste att det inte regnat så mycket i detta land under juli på 50 är eller vad det stod så fattar jag ingenting. Kan de inte säga att vi på sydostkusten har haft förhållandevis lite regn?

Jag hörde att det skulle bli ett dåligt äppleår i år, men däremot ett mycket gott päronår. Jag visste det, eller i alla fall anade jag det då vi haft mängder med päron på gång på de spaljerade päronträden nere på gården. Men nu finns knappt några kvar, då de flesta har lossnat och trillat av! Min hyresvärd sa att det har vartit för torrt. De ja…

Sen öppnades sig himlen och det har vräkt ner, glad att jag inte var ute. Men nu ska jag ut och hoja igen, till en kompis.

Anmaja

4 comments
 1. Hej Annmaja. Så du är ute på cykeltur du ser jag.Inte dålig med den biten cyklad.
  Hos mig har det åskat och regnat ordentligt idag med.Regn har vi fått ovanligt mycket i år med.östra sidan alltså!Gott om äpple är det i min trädgård med för många grannens päronträd dignar av frukterna så det är ett gott fruktår igen här, Svamp blåbär och lingon i mängder finns med.Sen så är det så att Filifjonkan är en högst vanlig prick i ”vår herres hage” som tröttnat på att skriva inläggen sen ett år gott o väl Bloggat i tre år nu.Beskriver bara vad som händer hemma hos mig nu eller lite tidigare med. Som jag säger så får man använda sin fantasi hos Flifjonkan för det är rätt knepigt att rita och greja när man inte är utbildad du vet vinklar och sånt blir galet ibland men man får tänka själv med, Så en trevlig kväll tillönskas

 2. Låter som en underbar utflykt på cykeln! Här har det inte varit många solglimtar de senaste dagarna. Så cykla har nog varit mer av ett vattenäventyr om man skulle ge sig ut. Det har bara forsat ner vatten från ovan. Idag har det också regnet men inte åskat, som igår. Roligt med lite variation!
  H

 3. Det var ingen dålig bit Toblerone! Risken finns väl att han aldrig vill ha Toblerone mer efter den där. Det var en rätt så omfattande utflykt du gjorde. Hade inte varit läge om du bott på Västkusten. Här har vi kunnat, som Tankemosaik så riktigt påpekar, välja mellan regn med eller utan åska.

 4. Filifjonkan, tack för din presentation. Nu vet jag något mer om dej. Och animationerna är jättekul, förstår att det är ett pyssel med dess. Bär har vi också gott om här, men som sagt har fruktträden inte mycket att komma med.

  Tankemosaik, Ja jag älskar att cykla! Det får gärna gå lite upp och ner men mest är det flackt här. Då behöver man vattenhjul på era cyklar denna sommar?

  Arvidsdottern, det var en stor kartong, men inne i den var det massor av små vanliga stora Toblerone och jag misstänker att de delar ut till vänner som kommer i närheten också. Jag föredrar regn utan åska, men ombyta förnöjer. 😉

  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.