En hel dag med en sexåring


Alldeles för gott…

Jag lovar att det kändes i alla lemmar i hela den gamla skröpliga kroppen när vi kom hem igen efter en hel dag på Universeum. Att det regnade från och till när vi var där gjorde inget för där inne, i djungeln, var det 100 % fuktighet och varmt som bara sjutton. Det var skönt att komma därifrån, men barnbarnet ville gärna in igen och bland annat se en liten ’Herr Nilsson-liknande apa’ som skuttade omkring.

Vi följde med en guide, en trevlig kille som gav mitt barnbarn en näve fiskmat som han med glädje kastade ner till några stora vackra fiskar som snabbt simmade upp till ytan och slogs om bitarna så vattnet stänkte. Vi såg en hel massa bin som gjorde honung och myror som gick i en gång i taket till sin stack.

Jag antar att det var mycket för en pigg och kavat och nyfiken kille att se – och även att göra där. Det fanns tekniska grejer och träningsgrejer och ja, det fanns mycket av allt möjligt kul. Jag köpte ett årskort till honom så min son och svärdotter kan gå dit under ett helt år så många gånger de vill.

I morgon blir det kanske Paddan och Botaniska, men vädret, ja det evinnerligt tjatandet om vädret, det lovar blött, blött, blött.

Och sen åker jag tåget hem – borta bra men hemma bäst.

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.