Ändrade planer i sista minuten

Det blev ingen resa till norra öland, det blev resa till Valdemarsvik…

Igår morse när jag hade packat och det var några timmar kvar till jag skulle bli hämtad av mina vänner för en kväll på öland, med grill och gott att äta o dricka och sova på backen under oändlig stjärnhimmel, så fick jag ett SMS av sonen. Han undrade om jag kunde ta mig till Valdemarsvik för han och lillkillen var på väg tvärs över Sverige, från Göteborg, för att se på en ny bil. Om det skulle bli ett köp, vilket han trodde, så skulle han stå i denna gudsförgätna by med två bilar.

Vad gör en mor och farmor i detta läge? Annullerar en trevlig fest i glada vänners lag? Självklart för att få träffa honom och barnbarnet några timmar och dessutom eventuellt ’bli med bil’ ett par dagar och sen köra den till Göteborg under kommande vecka. Utan tvekan.

Så jag beställde tåg- och bussbiljett, betalade via nätet och cyklade till Kalmar Central och klev på Kustpilen som går upp till Linköping, men jag klev av i Vimmerby och där väntade en buss som tog mig till Västervik. Där hämtades jag i en röd fin Volvo, av de sötaste killarna i världen, ja inkluderat övriga barnbarn och svärson och Lussekatt förstås. Vi åkte upp till Valdemarsvik, det bev lite fram och åter för son och sonson, men detta var bästa lösningen för att hinna under dagen.

Ja fick fick några timmar tillsammans och åt pizza innan de åkte ner till Trelleborg och jag styrde kosan mot Kalmar. Gissa vilken bil jag körde?

Anmaja

6 comments
 1. Hej! Tittar in här på din fina blogg. Många vackra kort och mycket text har det kommit till sen jag var här senast.
  Får önska Dig en fin och trevlig lördag!
  🙂

 2. Wenona, ja ibland händer det fort. 🙂
  Hadebra!
  Anna

 3. Jag gissar på den fina röda Volvon.
  Man gör mycket för sina barn inte sant.
  Kram Ingrid

 4. Ingrid, visst gör man mycket för sina barn och när de bor så långt från mig så gjorde jag verkligen allt bara för några timmar tillsammans. Nej den röda ville han förstås köra själv, det var den som var ny. 🙂 Jag fick den ’gamla’ som också är jätefin och silvergrå.
  A

 5. så det blidde en bil iaf! gött att det var nån nytta till din inställda resa, förutom att du missade ett tillfälle med dina vänner – som du säkert kan ta igen en annan gång!

 6. ullisar – Absolut, det kommer fler fester.
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.