Konst(igt) – vad är det?

Jag såg ett teveprogram i kväll (läs ’igår kväll’ för jag skriver nu och publicerar detta i morgon, ja, du fattar va) om en konstnär som heter Joana Vasconcelos. Nu kan man ju undra om det är konst att göra en sko av kastruller? Men skon på bilden är minst två meter hög, kanske tre och gjord av, ja just det blanka stora fina kastruller och grytor och lock.

I programmet fick man se hur hon byggde ihop skon och sen ställde ut den i en trädgård. Själva botten o klacken är kastruller och remmar o häldelen är lock. Fiffigt. Vet Du inte vad du ska göra med dina kastruller så bygg en sko!

Här är några statyer som hon klätt in med gamla spetsar och virkade dukar.

Vad sägs om denna ”ljuskrona”gjord av tamponger?

Det blänker nog fint av glansen i plasten runt dem?

Vet inte vad detta röda är gjort av, men rättså kul, liksom övrigt. Trodde det skulla passa till att hänga i tallriset till jul, innan jag såg denna bild med en människa på och insåg att det kanske kan passa bättre att ha i stället för julgran? Trodde det var typ fem-tio cm högt på en annan bild.


Katten försvann…???

Avslutningsvis en invirkad katt. Tror inte att Lussekatt skulle passa i spetsar.


Anna Odells konst

På tal om konst så får jag inte missa Anna Odells ’så kallade’ konstverk som just nu visas på Kalmar Konstmuseum. Jag tror inte att jag blir särskilt imponerad, men vill gäran passa på när den är här.

Anmaja

4 comments
 1. Man kan ju undra varför nån gör sig en massa besvär med att bygga en ljuskrona av tamponger, fast jag får ju medge att den var rätt snygg sedd på lite håll. 🙂

  Ha en fin kväll!

 2. Arvidsdottern – ja man kan undra vad som är konst? Önskar dej en fin kväll också. Jag ska iväg på så kallad vinprovning. Ska köra så det blir lugnt, ja det brukar det ju bli annars också.
  Kram!

 3. Vilken härlig utställning du varit på. Och nu efter att ha tittat runt lite kan jag ju säga dig att du är ju både bra på att skriva och att fotografera och säkerligen är du då bra på att måla också

  Ha det gott

  E-K

 4. E-K – TACK!! 🙂
  Nej, men måla kan jag inte… 🙁
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.